Home Najave NA POLICIJSKOM RADARU Sljedeća dva dana kontrola motociklista i biciklista u prometu

NA POLICIJSKOM RADARU Sljedeća dva dana kontrola motociklista i biciklista u prometu

U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić / Ilustracija

Kako najavljuju iz PU zagrebačke, sutra i u četvrtak, 7. i 8. travnja na području PP Velika Gorica provest će se akcija pojačanog nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala.

– Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu koje čine i vozači bicikala, ali i drugi sudionici u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke – poručili su iz policije.

Akcija se provodi kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala. Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.