Home Crna Kronika Na području Velike Gorice uzgojili 35 kilograma marihuane

Na području Velike Gorice uzgojili 35 kilograma marihuane

Muškarca (33) se tereti i da je angažirao srpske državljane za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje

PODIJELITE
Foto: PU Zagrebačka/arhiva

Tužiteljstvo USKOKA-a je izvijestilo da je podignuta optužnica protiv dvojice hrvatskih i četvorice srpskih državljana. Tereti ih se da su na području našeg grada uzgojili 35 kilograma marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji. Uz to, 33-godišnjeg hrvatskog državljanina se tereti i da je angažirao srpske državljane za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje.

Hrvatski državljani koji se terete imaju 30 i 33 godina, a četvorica srpskih državljana su u dobi od 30 do 39 godina. Prema optužnici je 33-godišnji hrvatski državljanin od kolovoza do prosinca 2021. nabavio sjemenje konoplje i opremu za njezin uzgoj, dok je 30-godišnjeg hrvatskog državljanina zadužio da osigura prostor za umjetni uzgoj i preradu konoplje. Pretragom prostorija s improviziranim laboratorijem na području Velike Gorice pronađeno je ukupno 35 kilograma marihuane kao i uređaji za osvjetljivanje i ventilaciju zraka.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika, piše Index.