Home Izdvojeno Na najkraći dan u godini besplatno kino

Na najkraći dan u godini besplatno kino

PODIJELITE

U subotu, 21. prosinca 2013., na najkraći dan u godini, kada kalendarski počinje zima na sjevernoj zemljinoj polutci i Kino Gorica bit će jedno od 25 kina u Hrvatskoj koje će po prvi puta sudjelovati u međunarodnoj manifestaciji maraton kratkometražnih filmova. Na sve projekcije toga dana ulaz je besplatan, a gledatelji će od jutarnjih sati pa sve do ponoći moći uživati u domaćim dokumentarcima Krste Papića, recentnim igranim i dokumentarnim filmovima nagrađivanih mladih hrvatskih autora i bogatom dječjem programu animiranog filma.

Strani program donosi izbor radova glasovitog francuskog animatora Michela Ocelota, a pod naslovom „This is not a funny program“ pronaći ćete kratkometražne komedije iz različitih europskih zemalja.

Projekcije u velikogoričkom kinu na rasporedu su u 10,11,30, 16, 17, 19 i 20,30 sati.

“Najkraći dan” pokrenuo je 2011. Francuski nacionalni centar za kinematografiju u suradnji s Agencijom za kratkometražni film kako bi promovirao bogatu francusku produkciju kratkometražnog filma. Nakon velikog uspjeha inicijativi su se već iduće godine pridružile Njemačka, Portugal, Italija, Španjolska, Švicarska, Finska, Belgija, Norveška, Poljska, Kanada, Češka, a od ove godine i Hrvatska, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra.