Home Kultura Na kazališne daske stiže predstava “Tri kralja” koja pokazuje izvornu priču o...

Na kazališne daske stiže predstava “Tri kralja” koja pokazuje izvornu priču o Božiću

Predstava je namijenjena djeci starijoj od tri godine, a ulaznica još uvijek ima

PODIJELITE

U Dvoranu Gorica na kazališne daske ove nedjelje, 11. prosinca, stiže predstava “Tri kralja”. Iz Tvornice lutaka pripremili su divnu predstavu za klince i klinceze starije od tri godine. Redateljica projekta je Petra Radin, a glumci Luka Petrušić (Kazalište Kerempuh), Matija Šakoronja (Kazalište Kerempuh) i Marko Hergešić (Kazalište Žar ptica).

“Kada govorimo o Božiću, najčešće nudimo predstave sa Djedom Mrazom, sobovima, vilenjacima i patuljcima. Tu i tamo proleti neki jeti, snjegović, božićna jelka ili Baka Mraz. No, nitko od nas se zapravo ne hvata u koštac s pravim značenjem riječi – Božić. Mali Bog, Božić, rođenje Isusovo ima svoju priču. I ona nadahnjuje iz kojeg god kuta gledamo. Toliko prostora za stvaralaštvo i toliko priča za predstave. Iz Tvornice Lutaka odabrali su da nam o tome pričaju tri mudraca – Baltazar, Gašpar i Melkior.”, objašnjavaju iz Pučkog otvorenog učilišta.

“Tri kralja” najnovija je predstava Tvornice lutaka s kojom će gledatelje odvesti u Betlehem i to prije više od 2000 godina. Cijena ulaznice je 35,00 kn/ 4,66 EUR, a kupiti ih možete putem webshopa OVDJE ili na blagajni Učilišta.