Home Izdvojeno Mraclin cijeli tjedan slavi sv. Vida, sveca zaštitnika mjesta

Mraclin cijeli tjedan slavi sv. Vida, sveca zaštitnika mjesta

PODIJELITE
Crkva sv. Vida, Mraclin

Dani Svetog Vida u Mraclinu organiziraju se osmi put zaredom, a organizator Kulturno umjetničko društvo Dučec pripremio je niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja koja će od 9. do 15. lipnja oživiti mjesto.

– U realizaciji Dana sudjeluju sve udruge iz Mraclina, a na ovaj način obilježava se i slavi zaštitnik Mraclina, Sveti Vid. Svake godine bilježimo sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire – kaže Matija Kos iz KUD-a Dučec.

TJEDAN DANA PROGRAMA

Kazališna predstava  “Pravo i pravica” Amaterskog kazališta Zamka iz Zeline otvorit će Dane Svetog Vida u ponedjeljak, a riječ je o najboljoj predstavi na 17. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije. Idući dan rezerviran je za djecu kada će Dramski podmladak Ogranka seljačke sloge Buševec izvesti predstavu “Čarobno putovanje maštoplovom”. Nakon predstave slijede dječje sportske igre.

O turopoljskoj svinji i njenoj važnosti za gospodarski život Mraclina, ali i cijelog Turopolja, bit će riječ u srijedu, 11. lipnja, a dan kasnije, 12. lipnja, u Društvenom domu u Mraclinu organizira se gledanje otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

– Na tamburaškoj večeri predstaviti će se svi mraclinski tamburaši, ali i gosti, gradišćanski Hrvati iz Slovačke. U subotu DVD Mraclin organizira Prvi memorijal Tomislava Hrkovca, natjecanje vatrogasnog podmlatka. NK Mraclin organizirati će veteranski turnir nakon kojeg slijedi zabava uz grupu Sjaj. Dani Svetog Vida završavaju svetom misom te nastupom svih folklornih i tamburaških skupina KUD-a Dučec – ispričao je Matija Kos.