Home Izdvojeno MOST skeptičan u planirani rok dovršetka Aglomeracije: To je posao prepun sumnji,...

MOST skeptičan u planirani rok dovršetka Aglomeracije: To je posao prepun sumnji, plaćat ćemo penale

PODIJELITE

Nakon otvaranja ponuda za pročistač otpadnih voda u sklopu projekta Aglomeracije, žurno je reagirao MOST. Izražavaju sumnju u najpovoljnijeg ponuđača zbog kojeg je, naglašavaju, i prethodni natječaj poništen; zbog sudskih procesa i potencijalnih kriminalnih radnji. Rok za dovršetak projekta je studeni ove godine, na što u MOST-u odmahuju rukom.

„Natječaj za pročistač traje već dvije godine i stalno se otvara novi i odgađa, zbog žalbi i istražnih radnji. Voljeli bi smo da se oformi nadzorni odbor koji će pratiti ponude i stručnost prijavljenih izvođača, da sve bude transparentno i da se istraži. Ne želimo da taj projekt propadne i da plaćamo visoke penale, što se čini izgledno. Želimo da se to izgura do kraja“, govori koordinator MOST-a Damir Slojšek.

Tko će odgovarati?

Posao oko Aglomeracije nije ispravan, prepun je sumnji u namještanje, a građani će platiti štetu, dodaje MOST-ov Ivan Bekavac uz upozorenje kako je i prošli natječaj bio poništen zbog ponuda koje su nadilazile okvire natječaja te, pretpostavlja Bekavac, potencijalnog skandala, kriminala i namještanja u pozadini.

„Zabrinuti smo oko završetka projekta, posebice pročistača, njegovog ključnog djela. Ako ponovno probijanje financijskih okvira natječaja dovede do poništenja, tko će odgovarati?“, pita se Bekavac i dodaje kako je grad već sad u zaduženjima po kreditima do grla te je u ozbiljnim financijskim dubiozama.

150 kilometara prometnica do kraja godine? Nemoguće!

MOST-ovci su na konferenciji za novinare otvorili i pitanje asfaltiranja ulica u sklopu projekta Aglomeracije. 150 kilometara prometnica do kraja godine čini im se nedostižno, posebice jer se prometnice asfaltiraju po 2,3 mjeseca za 200-tinjak metara, a i dalje ostaju rupe i nedovršeni asfalt. Kažu: propada asfalt u Zvonimirovoj, u Miošićevoj se uz cestu stvara krater, u Držislavovoj stoje cijevi i pijesak, u Zvonimirovoj su krateri… „Cijeli dio grada je raskopan i ljudi teško prometuju“, nadovezao se predsjednik GČ Hrvatski velikani, MOST-ov Zoran Lovrić. On je posebno istaknuo kako je trebala krenuti rekonstrukcija Rakarske, a da pritom nitko o tome nije bio obaviješten, posebice, tvrtke koje djeluju na tom području, a koje će zatvaranjem ulice morati naći alternativne pravce do posla. „Poslovnim subjektima koji tamo posluju nije osiguran obilazni put. Oni se upućuju na Zvonimirovu ili Svačićevu koje nisu u mogućnosti primiti toliku količinu teretnih vozila“, zaključuje.

Pohvala za vrtić u Kučama

Po principu mrkve i batine, MOST-ovci su ipak, nakon kritika, Gradu uputili i jednu pohvalu, i to onu za vrtić u Kučama, čiji su oni inicijatori. „U dogovoru s gradom, pod vodstvom našeg vijećnika iz Kuća pronađeno je zemljište i krenulo se u realizaciju. To podržavamo, svako selo mora imati vrtić“, zaključio je Slojšek.