Home Vijesti MOST i HSS iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Gradu

MOST i HSS iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Gradu

Vijećnici MOST-a Damir Slojšek, Alan Šembera i Karmen Rak te vijećnik HSS-a Igor Horvačić zatražili su stanku za vrijeme koje su održali izvanrednu konferenciju za novinare

PODIJELITE

Nakon što je odbijen prijedlog za dodavanje točke dnevnog reda o pitanju političke i gospodarske situacije u Gradu Velikoj Gorici, vijećnici MOST-a Damir Slojšek, Alan Šembera i Karmen Rak te vijećnik HSS-a Igor Horvačić zatražili su stanku za vrijeme koje su održali izvanrednu konferenciju za novinare.

“Tražili smo točke dnevnog reda i na vrijeme poslali dopise. Obećano nam je da će se te točke dnevnog reda uvrstiti.  Ovo što se sada dešava je smijurija. Mislimo da je sve te točke dnevnog reda stavio gradonačelnik koji je u pritvoru i mislimo da je to igrokaz vladajući. Goruće stvari su javni prijevoz, politička i gospodarska situacija, rebalnsa nema i čini se da mi cvatemo, a u minusu smo oko 50 milijuna kuna.”, izjavio je vijećnik Damir Slojšek.

Nastavio je Alan Šembera koji je zabrinut što se negiraju važne teme za građane. “Ono što mene najviše plaši je to da je očito da oni odgovore nemaju. Oni ni na ZET, niti na aglomeraciju, ni na rebalans proračuna, niti na to tko vodi Grad. Građani trebaju biti jako zabrinuti i zapitati se koga su to birali da vodi Grad. Grad je bez gradonačelnika totalno obezglavljen, izbjegavaju bitne stvari. Nećemo podvit rep i ostaviti te bitne teme zatvorene.”

Vijećnica Karmen Rak složila se da je stanje alarmantno, te da se vidi da su maske pale. “Pripremila sam izvještaj ispred kluba MOST-a što se tiče ZET-a. Dobili smo informaciju da je ugovor potpisan na dva milijuna kuna i da je potvrđeno povećanje od 50 tisuća kuna za noćne polaske. Ti noćni polasci su bili i u prijašnjem ugovoru, a sad ih dodatno plaćamo. To uopće nije u redu. Nama je onemogućeno da raspravimo o situaciji sa ZET-om. Htjela sam predložiti i natječaj koji se tiče energetski učinkovitih vozila na alternativna goriva. Grad očito nije znao za taj natječaj očito niti se na njega prijavio, a da ne govorimo o dva električna autobusa koja nam obećavaju već godinama. Oni se bave sami sa sobom, sa svojim unutarnjim sukobima, a ovakve bitne stvari gdje bi mogli dobiti 40% sredstava iz EU fondova nitko ni ne gleda. Zašto mi imamo pročelnike za EU fondove i toliki broj zaposlenih u Gradu kad nitko ne radi svoj posao?”

Na ovoj konferenciji bio je i vijećnik HSS-a Igor Horvačić koji također u ime kluba HSS-a želi objašnjenje političke situacije u gradu. “Krucijalni projekti u našem gradu, od 50-godišnje važnosti su aglomeracija i pročistač. Svi znamo kakva je situacija s time. Aglomeracija ne ide bez pročistača. To su krucijalne stvari na koje vodstvo Grada mora dati odgovor, funkcionira li to. Tu su i problemi sa ZET-om. Tražimo informaciju kud ovaj grad ide i vodi li ga tko ili ne ili smo kao na Titaniku prepušteni i do kad?”, zaključio je Horvačić.