Home Rekreacija Mladi šahisti Poleta proglašeni najboljima u tri kategorije!

Mladi šahisti Poleta proglašeni najboljima u tri kategorije!

Maja Kos, Ivan Horvat i Nikola Kos iz Buševca pokazali su se kao najbolji na turniru

PODIJELITE

Mladi kadeti Šahovskog kluba Polet iz Buševca mogu se pohvaliti još jednim velikim uspjehom. Sudjelovanjem na dva rapit turira u Rijeci, mladi kadeti su proglašeni najboljima u tri kategorije.

Najbolja igračica do 9 godina na kadetskom turniru do 16 godina je Maja Kos. Najbolji igrač do 12 godina na turniru do 20 godina je Ivan Horvat (11g). Za najboljega do 16 godina na tom jačem turniru proglašen je Nikola Kos(13g).

Moglo je i bolje da Maja nije napravila pat i dobila pola boda više. Ivan je preokrenuo partiju protiv pobjednika turnira značajno u svoju korist i onda u cajtnotu poklonio mu kraljicu. No sreća je i njega dotakla kada mu je protivnik dao mat ali sa drugim nepravilnim potezom. Nikola standardno odličan.“, govore iz šahovskog kluba.

Navode kako je značaj ovih pobjeda još veći jer je u Rijeci vjerojatno najteže pobijediti jer se radi o najjačem gradu šaha u Hrvatskoj. Iz kluba dodaju kako imaju par malih zamjerki na ponašanje natjecatelja i sudaca za vrijeme turnira, no i to je način da se igrače navikne na otežane uvjete.

Čestitamo mladim kadetima!