Home Sport Mladi gorički karatist Vito Hulina brončani na najmasovnijem turniru u Hrvatskoj

Mladi gorički karatist Vito Hulina brončani na najmasovnijem turniru u Hrvatskoj

Ovim rezultatom već drugu godinu zaredom završava na postolju Grand Prixa

PODIJELITE
Foto: Karate klub Velika Gorica

Kroz prošli vikend se u Samoboru održao jedan od najjačih i najmasovnijih karate turnira na kojem su sudjelovali karatisti iz Karate kluba Velika Gorica. Na ovom “malom europskom prvenstvu” kako ga nazivaju iz Karate kluba Velika Gorica, Vito Hulina osvojio je veliku broncu u uzrastu 13-14 godina -49kg. Ovime drugu godinu zaredom završava na postolju Grand Prixa.

Time potvrđuje svoju kvalitetu na velikim turnirima nakon što je zadnje dvije godine prvak Hrvatske u svojem uzrastu i kategoriji. Vito do postolja pobjeđuje predstavnike Ukrajine i BIH, a u polufinalu biva zaustavljen od drugog predstavnika Ukrajine. U meču za broncu pobjeđuje Talijana Fioremista uvjerljivo rezultatom 2:0.”, objašnjava trener Goran Živković.

Dodaje kako je Vito velika nada Karate kluba Velika Gorica koji je na ulazu u kadetski uzrast i sigurno će biti jedan od kandidata za nastup na najvećim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima.

“Ukupno smo nastupili sa 14 natjecatelja, no nažalost nitko drugi se nije uspio popeti na postolje. Jako smo sretni što imamo jednu odličnu generaciju mlađih kadeta, kadeta i juniora koji se mogu natjecati ravnopravno sa najboljim borcima Europe i Svijeta u svojim uzrastima. Velika većina naših natjecatelja je u vrhu svojih kategorija u Hrvatskoj i osvajači su medalja na državnim prvenstvima, no još malo nedostaje kako bi se to nastavilo i na međunarodnoj sceni.”, zaključuje Živković.