Home Izdvojeno Mladi Goričani vratili se iz Podsuseda s 12 medalja

Mladi Goričani vratili se iz Podsuseda s 12 medalja

PODIJELITE

Gorički taekwondoaši proteklog vikenda nastupili su na dva natjecanja. Mlađi uzrasti nastupili su u subotu na 10. Feniks budo sport kupu i ostvarili dobre rezultate. Natjecanje u Podsusedu okupilo je 600-tinjak natjecatelja i 65 klubova iz pet zemalja, a tako jakoj konkurenciji Goričani su osvojili 12 medalja.

Prva mjesta u svojim kategorijama osvojili su Dora Habijančić, Sara Habijančić, Lana Maletić, Natalia Lovrić i Antonio Cvetković.

Srebrom su se okitili Ema Zaloker i Maella Sabljak, a broncom Marija Borović, Sara Anđelić, Luka Stanilović, Ema Barišić i Nina Mikulin.

– Nakon odlično odrađenog županijskog natjecanja naši natjecatelji su nastavili s odličnim rezultatima i na ovom natjecanju. Svi naši natjecatelji su i ovaj turnir odradili na visokoj razini, i zbog toga možemo biti iznimno zadovoljni. Opet ćemo napomenuti kako su i na ovom turniru naše ‘cure’ opet bile najbolje u sveukupnom poretku. – poručili su iz Taekwondo kluba Velika Gorica.

U sveukupnom poretku gorički klub zauzeo je 3. mjesto u konkurenciji 65 klubova.

PREMIJERNI NASTUP U SENIORSKOJ KONKURENCIJI

Gorički taekwondo klub u nedjelju je po prvi put nastupio na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, premijerni nastup imala je seniorka Lara Derdić Trifunović u kategoriji – 53kg . Lari je ovo izlazna juniorska godina u kojoj ima i pravo nastupa na seniorskim natjecanjima. Iako je odlično otvorila turnir te u osmini finala pobijedila protivnicu s velikih 10:1, u četvrtfinalu je ostala ‘kratka’ za jedan bod koliko joj je falilo do medalje sa seniorskog prvenstva države.

– Imali smo premijerni nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske i ostvarili plasman od 5-8 mjesta, koji nam daje veliki poticaj za daljnji rad. Imati seniorskog natjecatelja velika je stvar za svaki klub pa tako i za nas. Čestitamo Lari na prikazanim borbama i želimo joj puno uspjeha u seniorskoj konkurenciji.- dodali su iz kluba.