Home Izdvojeno Mjesec hrvatske knjige u naš grad donosi vrhunske književne susrete i aktivnosti

Mjesec hrvatske knjige u naš grad donosi vrhunske književne susrete i aktivnosti

Besplatan upis u knjižnicu za prvašiće, književni festival, gostovanja renomiranih autora i mnogo više u ovogodišnjem programu

PODIJELITE

Gradsku knjižnicu Velika Gorica i ove će godine “obasjati” Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnje izdanje nosi naziv “Književnost bez granica!” i posvećeno je svijetu književnog prevođenja. Bogat program Gradske knjižnice Velika Gorica i ove godine obuhvaća niz književnih događanja za sve uzraste. Renomirani književni prevoditelji otkrit će tajne svog zanata posjetiteljima.

Najmlađa publika imat će priliku upoznati se s prevoditeljem Krešimirom Krnicem u Dječjem odjelu, dok će Knjižnica Galženica ugostiti Mirnu Čubranić, koja je potpisala brojne književne prijevode s engleskog i talijanskog jezika. U Središnjem odjelu, Romana Perečinec i Vlatka Valentić razgovarat će o prevođenju književnosti s nizozemskog, njemačkog i francuskog jezika.

Tradicijski, program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica otvara mali književni festival Turbooks. Tijekom tri dana festivala, građani će imati priliku susresti se s poznatim autorima poput Sanje Pilić, Julijane Matanović, Đurđice Čilić i Zorana Ferića.

Osim toga, Dječji odjel pripremio je niz posebnih događanja, uključujući gostovanje ilustratora Marka Jovanovca i astrofizičarke Vernese Smolčić. Također, bit će održane dvije edukativne radionice: “Jezični razvoj djece: uloga odgojitelja” i “Kada nas djeca izbace iz takta”.

Izdavači će također biti prisutni, a Vladimir Cvetković Sever iz izdavačke kuće Mitopeja predstavit će se na književnom susretu u Knjižnici Galženica. Na Središnjem odjelu Gradske knjižnice će nakladnik Neven Kepeski i autorica Anđa Marić predstaviti knjigu “Moja revolucija u 365 dana”.

Također, ne smijemo zaboraviti Četvrti četvrtak, čiji će program ove godine biti tematski povezan s manifestacijom Dana europske baštine. Voditelj radionice, Goran Postić, će demonstrirati izradu poculica, simbola žive baštine Turopolja.

Mjesec hrvatske knjige zaključit će se zanimljivom književnom večeri Nagovora na kratku priču, na kojoj će moderatorica Romana Perečinec predstaviti mlade autore Marinu Kuveždić i Luku Ostojića.

Pored navedenih događanja, Dječji odjel i Područna knjižnica Galženica također će sudjelovati s izložbama, dok će se 11. studenog u Središnjem odjelu održati prodaja knjiga iz otpisa pod nazivom “Euro plati i knjigu uhvati”.

Svi prvašići imaju priliku besplatno se upisati u knjižnicu tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige u Dječjem odjelu i Knjižnici Galženica. Prvašići koji se upišu u Dječjem odjelu će dobiti i Čitatovnicu, čitateljsku putovnicu koja će ih provesti kroz svijet posudbe i čitanja knjiga.

Sve detalje o događanjima možete saznati u knjižnici i putem njihove web stranice te društvenih mreža. Program cijelog Mjeseca hrvatske knjige 2023. u Gradskoj knjižnici Velika Gorica dostupan je na sljedećoj poveznici: PROGRAM MJESECA KNJIGE U VELIKOJ GORICI.