Home Izdvojeno Mjesec dana prometnog čepa: Od ponedjeljka rekonstrukcija Velikogoričke ceste

Mjesec dana prometnog čepa: Od ponedjeljka rekonstrukcija Velikogoričke ceste

PODIJELITE

Počinje rekonstrukcija najfrekventnije prometnice koja povezuje Veliku Goricu i Zagreb. Državnom cestom D30 od Velikog Polja do Fizirove ulice ( skretanje za Zračnu luku), od ponedjeljka, 3. studenog vozit će se naizmjenično. Radovi na 3 kilometara Velikogoričke ceste trajat će mjesec dana, a cijelo se vrijeme u prometu očekuju gužve. Iz policije pozivaju na oprez i vožnju prilagođenu novim uvjetima.

velikogoricka1– Promet će se odvijati po jednoj traci, a bit će reguliran posebnom signalizacijom. U svakom slučaju potreban je oprez, ali i strpljenja dok traju radovi – ističe pomoćnik načelnika velikogoričke policije Anto Brkić.

Gužvu i zastoje na mjestu radova možete izbjeći vožnjom alternativnim pravcima preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili Istočnom obilaznicom.

akcija-skolarac2

– Na sreću mi sada imamo alternativne pravce. Otvorila se i Istočna obilaznica, tako da će se promet moći raspodijeliti u više smjerova, a zastoje na mjestu radova očekujemo jer je riječ o jednoj od najfrekventnijih prometnica u zemlji.To je nama žila kucavica za ulaz i izlaz iz grada. Nakon uređenja te prometnice, ostale su za urediti tranzitne ulice u okolici Velike Gorice koje ćemo uređivati iz vlastitih sredstava – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Hrvatske ceste u rekonstrukciju prometnice uložit će 5 milijuna kuna. Obnovit će sva četiri kolnička traka dužine 3 kilometara. Inače, nadležnost i daljnje održavanje Velikogoričke ceste od države će po sili zakona preuzeti Grad Velika Gorica, a primopredaja se očekuje uskoro.