Home Izdvojeno Misom zahvalnicom završeno Biblijsko bdjenje

Misom zahvalnicom završeno Biblijsko bdjenje

U čitanju je sudjelovalo oko 250 vjernika iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije i drugih velikogoričkih župa.

PODIJELITE

U subotu 24. veljače završeno je 18. Biblijsko bdjenje u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici večernjom misom koju ju predvodio Anđelo Maly, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Neprekidno danonoćno čitanje Svetog pisma, tijekom kojeg je biblija pročitana u cijelosti, trajalo je pet dana. Čitanje biblije uz zapaljenu uskrsnu svijeću počelo je na pepelnicu 14. veljače. U čitanju je sudjelovalo oko 250 vjernika iz župe Navještenja Blažene Djevice Marije i drugih velikogoričkih župa.

Bdjenje je prekidano tek misnim slavljima tijekom kojih su nadahnute homilije vjernicima uputili vlč. župnik Koprivec, vlč. Ivan Torbar župnik župe Donja Lomnica, vlč. Mario Dukić župni vikar župe Zagreb – Retkovec, vlč. Vlado Razum duhovnik Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Luka Brešić župni vikar župe Navještenja te vlč. Darijo Kral đakon na službi u župi Navještenja.– Ovdje smo došli na gozbu poput one na kojoj je bio Isus u današnjem evanđelju. Na gozbu smo i mi pozvani. Zamislite da na vrata crkve sada uđe prosjak. Kako bismo ga dočekali? Zar ne bismo rekli da mu nije mjesto ovdje nego pred vratima? A da dođe predsjednica sigurno bismo je pozvali na počasno mjesto naprijed?! Ili da dođe osoba poput žene koja je došla Isusu? Onaj koji je pozvao Isusa na gozbu pomalo se sablažnjavao. I mi smo ponekad poput farizeja jer se čudimo tko sve ide u crkvu. Ne bismo li trebali biti poput ove grešnice? O toj ženi govori se već gotovo 2000 godina, o ženi koja je učinila poniznu gestu. Mi dolazimo danas na ovu gozbu donoseći sve svoje slabosti na oltar kako bi nas On preobrazio da budemo radosni navjestitelji i da svima kažemo ”Isus te ljubi i oprašta ti”. Prožeti smo zazivom: ”Dođi Gospodine Isuse!” I on će doći ako budemo otvoreni njegovoj riječi i ako je budemo provodili u našoj svakodnevici –  rekao je u propovijed na misi zahvale profesor Anđelo Maly.

Na kraju misnog slavlja blagoslovljene su biblije koje su vjernici donijeli sa sobom. Ovogodišnje Biblijsko bdjenje imalo je za cilj, kao i prijašnjih godina, staviti Sveto pismo na najsvetije mjesto u kući, da bude blizu oku i srcu i da čovjek počne živjeti prema Božjoj riječi.

foto: Marija Kirinić i Snježana Nikolić