Home Gospodarstvo Stanari Tomaševićeve ukazali na neriješene probleme i najavili novi prosvjed

Stanari Tomaševićeve ukazali na neriješene probleme i najavili novi prosvjed

Organizator prosvjeda, Zoran Lovrić, u ime brojnih stanara za Kronike komentira problematiku komunikacije s Gradom, pitanje energetske obnove te najavljuje novi prosvjed vezan uz park

PODIJELITE

Jučer, 28. siječnja, se u Tomaševićevoj ulici u Velikoj Gorici održao miran prosvjed građana. Organizator prosvjeda, Zoran Lovrić je, u ime stanara i kako kaže, svih onih koji ovu ulicu i okolne sadržaje koriste, iznio svoje razmišljanje i nezadovoljstvo.

Prva stvar koju napominje ona je koja njemu i stanarima najviše smeta, a to je problematika vezana uz komunikaciju s Gradom. Premda je iz Gradske uprave prije samog prosvjeda stiglo priopćenje u vezi izdvajanja novaca iz gradskog Proračuna za prometnice u kojoj su iznijeli planove za Tomaševićevu, Lovrić time nije zadovoljan.

U tom priopćenju su nabrojali stvari koje nemaju veze s našom gradskom četvrti, primjerice bazen za koji su rekli da je time naša četvrt dobila na vrijednosti. U redu, ali to je projekt star 30,40 godina. Najviše nas dira i pitanje vezano uz park, kao i to što su se pohvalili da je naša četvrt energetski obnovljena. U redu, ali i druge zgrade u Gorici su obnovljene, a to smo platili mi građani.“, govori nam Lovrić spominjući kako u vezi obnove postoje mnoge stavke koje nisu bile transparentne i oko kojih također traži odgovore.

Ni nakon priopćenja nije jasno što će se rekonstruirati

Zbog ovih, a i drugih problematika traži sastanak i dobru komunikaciju s Gradom. Navodi kako i u samom priopćenju i dalje nije jasno o kojem se dijelu ulice radi. “Od onog sinoć nama i dalje nije jasno koji će dio ulice raditi, mi dokumente nismo dobili. Zadnjim mailom su mi rekli da ćemo ih dobiti krajem mjeseca, no ja još uvijek nisam dobio projektne dokumente. Niti o kojem dijelu ulice se radi niti kako će izgledati.”

Spominje i kako je kroz sve ove godine bilo mnogo obećanja. “Imam papire od 2013. gdje postoje planovi, projektnu dokumentaciju, obećanja iz 2016. godine i tako dalje. Sada su ponovno izbori i sada se opet obećava. Mene su ovlastili svi predstavnici stanara i mi odustati nećemo. Želimo da se cijela ulica riješi jer u ovih 50 godina od kad je to naselje napravljeno to nije riješeno.”

Prije 50 godina sadržaji nisu bili isti

Govori i kako je razlika u tome što prije 50-ak godina na toj lokaciji nije bila srednja škola, vrtići, ni toliko automobila i prometa. “Tražimo da se u suradnji s nama to riješi, mi tu obitavamo i znamo kako nam je i mi možemo ukazati i reći u čemu je problem. Grad i dalje ne surađuje s nama, a mi se prepucavamo zbog 400-500 metara ceste.

Ovim prosvjedom najavili su i novi koji će se ticati parka u Cvjetnom naselju za koji govori da je izrađena kompletno izvedbeno rješenje, a oni na traženje od rujna prošle godine nisu dobili niti projektnu dokumentaciju. Nitko se s njima nije konzultirao. “Oni su sve napravili po svome, mi ćemo tu ići u prosvjed i nećemo dati da se to tako napravi. Želimo da se u taj njihov dio ugrade i stvari koje mi planiramo. To je dio za djecu do 10 godina, dio za tinejdžere, za odraslije i za umirovljenike. Samo tražim suradnju.”, govori Lovrić i napominje kako je to park u koji dolazi mnogo mladih, roditelja i djece iz cijelog grada.

Za kraj napominje kako je najveći problem upravo manjak komunikacije. “Mi plaćamo porez i prirez, oni od mojih novaca dobivaju plaću, oni su meni dužni odgovoriti, oni bi trebali biti nama na usluzi, nama odgovarati, a mi čekamo jer smo otvoreni za suradnju.”