Home Izdvojeno Mirela Holy iz Gorice poručila: “Nećemo biti demagoška stranka”

Mirela Holy iz Gorice poručila: “Nećemo biti demagoška stranka”

PODIJELITE

Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) i njegova predsjednica Mirela Holy došli su u ponedjeljak pozdraviti osnivanje ogranka te stranke u Velikoj Gorici. Povjerenikom ORaHa imenovan je Dragutin Trupčević koji je istaknuo kako stranka u Gorici već ima 40 članova i kako se radi o drugom gradu u Županiji u kojem će djelovati ORaH.

– Ono što je nama izuzetno važno jest da ne budemo demagoška kritizerska stranka nego da predstavljamo konkretna rješenja za rješavanje važnih društvenih problema. Naravno da je u ovom trenutku najveći prioritet gospodarstvo zato što gospodarska kriza još od 2008. žestoko trese cijelu Hrvatsku. Nadam se da ćete imati usmjereno programsko djelovanje upravo prema rješavanju određenih gospodarskih problema koje lokalna vlast može ponuditi na razini Velike Gorice – objasnila je Mirela Holy.

Orah-tribina01

Povjerenik ORaHa Dragutin Trupčević ima za zadaću formirati organizaciju. Moći će si tako izabrati tajnike i ljude kojima će se okružiti do prvih unutarstranačkih izbora u listopadu. Holy se nada da će se ljudi do tada dobro upoznati i da će članovi stranke, po metodi jedan član jedan glas, odabrati dobro vodstvo. Nakon toga im predstoji prvi pravi politički test – parlamentarni izbori.

Orah-tribina-Mirela-Holi

Uz predsjednicu stranke, Velikogoričanima su se obratili i potpredsjednici Božana Zadro i Davor Škrlec te istaknuli neke probleme za koje smatraju da ogranak ORaHa treba što prije početi rješavati.

– U nekoliko smo navrata kao Uprava ZMAJ-a (Zrakoplovno tehnički centar) dolazili gradonačelniku obavljat razgovore da se kolektor otpadnih voda sanira. Izvukli smo tad podatak da je Velika Gorica tražila iz sektoriskih EU fondova pomoć da se taj kolektor sanira i da građani dišu zdravije. To je bilo 2010. godine, a kolektor i dalje zagađuje Veliku Goricu, što mirisom što raznošenjem fekalija po Čičkoj Poljani. Mislim da trebate napraviti pritisak na one koji sad vladaju Gradom, možda čak i da kažu gdje su završili svi ti novci i ideje iz EU fondova – objasnila je Božana Zadro i poručila Velikogoričanima da krenu u rješavanje tog problema.