Home Izdvojeno Međunarodno priznanje predstavi “Kreket”

Međunarodno priznanje predstavi “Kreket”

PODIJELITE

Kazališna predstvava “Kreket” u koprodukciji Scene Gorica i Teatra EXIT proglašena je na 14. međunarodnom Naj, naj, naj festivalu najboljom predstvaom, a Luka Dragić dobio je nagradu za najboljeg glumca. Festival je organiziralo Gradsko kazalište Žar ptica.

– Unazad godinu dana je Scena Gorica dala takve rezultate koje nije nikada imala, i što se tiče nagrada, i imamo svaki mjesec prodanih od 10 do 15 predstava. To se još nikad nije događalo – rekla je Ines Bojanić, umjetnička voditeljica Scene Gorica.

Barbara-Odrcic,-Ines-Bojanic

OŠTRA KONKURENCIJA

Za Zlatnu Žar pticu, rad akademske kiparice Andreje Bassi, “Kreket” se izborio u oštroj konkurenciji od 14 svjetskih i domaćih kazališnih komada. Nakon što je prošle godine na Festivalu regionalnih kazališta Prolog u Sisku dobio nagradu za najbolju predstavu i režiju, “Kreketu” je ovo prva međunarodna nagrada. Autor predstave je David Mamet, a režirao ju je Rene Medvešek.

– I sam žiri je jučer rekao da nije bila jednostavna ni laka odluka. Međutim, naš Kreket je ipak bio posebniji od drugih. Naravno da ova nagrada nama itekako puno znači s obzirom da se puno truda ulaže u kazalište – objasnila je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Naj, naj, naj festival održan je od 11. do 16. travnja, a među ostalima svoje su predstave pokazali Slovenci, Nijemci, Mađari, Španjolci te najveće i najpoznatije Jakutsko kazalište iz Sibira koje se mladoj zagrebačkoj publici predstavilo prvi puta.