Home Zanimljivosti Međunarodni kantautorski festival u Parku dr. Franje Tuđmana

Međunarodni kantautorski festival u Parku dr. Franje Tuđmana

PODIJELITE

U petak i subotu u Parku dr. Franje Tuđmana održat će se Exposure music festival. Riječ je o najvećem kantautorskom festivalu u Hrvatskoj koji će okupiti 16 izvođača iz Europe i SAD-a. Oni će nastupati na pozornicama postavljenim u krug, a svaki od njih izvest će jednu pjesmu po krugu i tako minimalno pet krugova.

– Publika je unutar osam pozornica, te je okružena izvođačima koji su cijelo vrijeme festivala na pozornicama i sviraju jednu pjesmu po krugu. Muzički Stonehendge, je otprilike najbolji opis ovog kantautorskog festivala. Razglas je usmjeren prema unutra, gdje se nalazi publika, i bilo gdje da stojite nalazite se u sweet spotu zvuka! Izvan kruga se gotovo i ne čuje! Festival je interaktivan, i izvođači su ‘izloženi’ publici od čega je i izašlo prvobitno ime festivala Izložba kantautora koje je kasnije promijenjeno zbog međunarodnog karaktera.- objasnili su organizatori.

U petak nastupaju Milan Stančić iz Bosne i Hercegovine i Marko Rusov iz Srbije. Iz Slovenije dolaze Bor Seušek, Aljaž Hrastar, Primož Trmasti Rajtmajer i Ditka, a od domaćih izvođača nastupit će Ivo Ćurin i Andrej Abramušić.

Drugog dana koncerta nastupit će Stuart Neville iz Škotske, Jack Roots iz Engleske, Doug Andrews iz Sjedinjenih američkih država, Claudia Heidegger iz Austrije, Olivera Popović iz Srbije, Jakob Kobal iz Slovenije, Davor Matošević iz Bosne i Hercegovine te Ana Lovrenčić iz Hrvatske.

Tijekom trajanja festivala u prostorijama POUVG održat će se radionice o skladanju i pisanju pjesama za mlade kantautore. Radionice će voditi predavači iz Vienna Songwriting Circlea.