Home Izdvojeno Marko Vračan i Borna Zohila brončani na međunarodnom turniru u stolnom tenisu

Marko Vračan i Borna Zohila brončani na međunarodnom turniru u stolnom tenisu

Pokazao je svoju kvalitetu i izborio se za zapažene rezultate

PODIJELITE

Marko Vračan proteklog je vikenda predstavljao Hrvatsku na međunarodnom turniru u stolnom tenisu koji se održao od 4. do 7. svibnja 2023. u Podgorici. Vračan je nastupio u kategoriji 8 pojedinačno, gdje je prošao skupinu unatoč tome što je u prvom meču poražen od Belgijca Ledouxa, 11. igrača na svjetskoj rang listi i to s 3:0.

U sljedećem meču Vračan je pobijedio Norvežanina Johansena s 3:0, ali u osmini finala izgubio od Kineza Weinana Penga s tijesnih 3:2. Peng je na kraju turnira osvojio drugo mjesto, a u kategoriji 8 nastupilo je ukupno 23 igrača.

Vračan je također nastupio i u kategoriji parova s Bornom Zohilom. U skupini su pobijedili Čile i Norvešku s 3:0, dok su Crnu Goru svladali s 3:2. U osmini finala su bili slobodni kao nositelji, a u četvrtfinalu su vrlo tijesno pobijedili Kazahstan s 3:2. U polufinalu su izgubili od Kine s 3:0, ali su na kraju osvojili brončanu medalju u kategoriji parova. Od 20 parova koji su nastupili, Vračan i Zohil zauzeli su treće mjesto.

Vračan je na ovom natjecanju pokazao svoju kvalitetu i izborio se za zapažene rezultate. Kako je bilo u meču protiv Weinana Penga, pogledajte u nastavku.