Home Sport Maratonci ponovno uspješni, ovog puta na Jarunu i Krku

Maratonci ponovno uspješni, ovog puta na Jarunu i Krku

Bruno Škrinjarić nastupao je u sprint duatlonu, a Josip Martinović u utrci s izazovnim uvjetima

PODIJELITE

Članovi Maraton kluba Velika Gorica su i ovog vikenda bili aktivni te, kao i do sada, postigli odlične rezultate! Proteklog vikenda je održano Prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu na zagrebačkom Jarunu gdje je nastupio Bruno Škrinjarić, održan je i Krk trail sa startom i ciljem u Baškoj gdje je nastupio Josip Martinović.

Škrinjarić je nastupio u sprint duatlonu na zagrebačkom Jarunu. Radi se o disciplini koja se sastoji od pet kilometara trčanja, 20 kilometara vožnje biciklom i onda opet 2,5 kilometara trčanja za kraj. “Ukupni prvak se zapravo odavno znao, pošto Silvije Tomac u zadnje dvije godine dominira svim duatlonskim utrkama, pa je zapravo samo bilo pitanje raspodjele ostalih medalja u apsolutnom poretku.”, navode iz Maraton kluba.

Škrinjarić je istrčao u vremenu od 16:48, bicikl za 28:27 te završno trčanje za 8:37. Na kraju je završio kao četvrto-plasirani u apsolutnom poretku, no penje se i na najviše postolje u svojoj dobnoj kategoriji M30.

Josip Martinović nastupio je na Krk trailu, na najdužoj utrci od 24 km s više od 900 metara visinske razlike. “Trail utrke se trčaju po raznim podlogama – cesti, makadamu, livadamo, šumi, kamenjaru, pa čak i po plitkim rijekama. Vremenski uvjeti na Krku svakako nisu bili blagonakloni natjecateljima uz kišu i jaku buru, no to je upravo bio i dodatan izazov zauspješno savladavanje staze koja je počela i završila u Baškoj.”, navode iz Maraton kluba. Josip je ovu dionicu završio za 2:33:51 i popeo se na 13. mjesto u ukupnom poretku.

U idućim tjednima čekaju ih treninzi za triatlon te polumaraton. Ukupni rezultati Državnog prvenstva u sprint duatlonu dostupni su ovdje, a rezultati Krk traila dostupni su ovdje.