Home Izdvojeno Maraton klub vratio se natjecanjima. Za vikend se okitili zlatom i broncom

Maraton klub vratio se natjecanjima. Za vikend se okitili zlatom i broncom

Sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u štafetama, Vrbovečkom polumaratonu i na Iločkom polumaratonu

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Članovi Maraton kluba Velika Gorica ponovno su imali priliku iskušati svoje sposobnosti na natjecanjima ovog vikenda. Sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u štafetama gdje su nastupile kadetkinje, Vrbovečkom polumaratonu s jednim članom i na Iločkom polumaratonu s dva člana.

Na Prvenstvu Hrvatske u štafetama u utrci 600-200-400-800 metara u sastavu Livia Debelić–Tara Petračić–Ema Vuković–Tena Petračić. Kako javljaju iz Maraton kluba, kadetkinje su se odlično snašle i sačuvale su broncu od dvije godine starijih kadetkinja.

“Dočepale su se medalja brončanog sjaja iza štafeta AK Agram iz Zagreba i AK Kvarner iz Rijeke a ispred AK Dinamo. Uspjeh je još i veći jer je u konkurenciji kadetkinja naš Klub zapravo nastupio u štafeti s tri talentirane mlađe kadetkinje koje još dvije godine mogu nastupiti u navedenoj štafeti gdje očekujemo u budućnosti i zlato.”, javljaju.

Na Vrbovečkom polumaratonu je u utrci na 10 kilometara nastupio Bruno Škrinjarić. “Ovu dosta brdovitu utrku Bruno je savladao za 34:30 te time postavio svoj novi osobni rekord na 10 km te zauzeo ukupno prvo mjesto.”

Na Iločkom maratonu klub su predstavljali Ivica i Severina Prpa. Nastupili na na utrci od 6,5 kilometara. Ivica je zauzeo ukupno 14. mjesto kod muškaraca i 1. mjesto u kategoriji M45 dok je Severina bila 13. ukupno kod žena i pobrala zlatnu medalju u dobnoj skupini 1-C.

Sljedećeg vikenda kadetkinje i mlađe kadetkinje Maraton kluba nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu, a seniorska ekipa nastupat će na Osječkom polumaratonu.