Home Izdvojeno Maraton klub Velika Gorica poziva sve željne trčanja

Maraton klub Velika Gorica poziva sve željne trčanja

PODIJELITE

Osim što se Maraton klub Velika Gorica trenutno priprema za Turopoljsku trku koja će biti ove nedjelje, uvijek očekuju i pozivaju nove trkače. Da podsjetimo, otvaranje 24. Turopoljske trke biti će u 10 i 20 u centru Velike Gorice u Parku dr. Franje Tuđmana. Trasa ovogodišnje Turopoljske trke je iz centra Velike Gorice do Gradića, Donje Lomnice, Lukavca, te kroz ista mjesta natrag do centra grada.

Maraton klub Velika Gorica organizira školu trčanja ‘Zajedno do uspjeha’ za sve uzraste od tri godine za koju upisi traju kroz cijelu godinu. Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom u kasnijim popodnevnim satima od 19 i 30 do 21 i 30. Trči se na stadionu Radnik, a za vrijeme zimskog perioda u dvorani.

Uz to organiziraju i besplatnu ligu na pisti ZTZ svakog utorka u 18 sati koja je također za sve uzraste. Liga počinje od zadnjeg tjedna ovog mjeseca te traje do zadnjeg tjedna u listopadu. Jedino što vam je potrebno za to su tenisice za trčanje i dobra volja.

Osim Turopoljske trke, organiziraju i Jesenski dječji kros početkom listopada na kojem svi dobivaju majice, diplome sa svojom slikom, sokove i voće. Možete se prijaviti i za mnoga natjecanja i trke kao što su maraton od 42 kilometra, polumaraton od 21 kilometra te trke od pet, deset i više kilometara.

Znanstvenici su dokazali da trčanje smanjuje razinu lošeg kolesterola, masti, triglicerida i šećera u krvi. Smanjuje se rizik od nastanka raznih bolesti, kao što su bolesti srca i krvnih žila i dijabetes tipa 2.

Osim na tijelo, trčanje povoljno djeluje i na um. Trčanjem se smanjuje rizik od nastanka depresije, a i ublažavaju se simptomi depresije. Smanjuje se razina stresa, anksioznost i potiče se dobro raspoloženje. Trčanjem, kao i drugim fizičkim aktivnostima, potičete oslobađanje hormona sreće. Trčanje je besplatno, pristupačno i sve što vam treba su dobre tenisice i snažna volja. Vašem tijelu će trebati nekoliko tjedana da se navikne na trčanje, naročito ako niste u dobroj kondiciji. Svakim danom će vam biti sve lakše.

Ako imate pitanja u vezi trčanja – kako početi, kako si postaviti cilj i ostvariti ga, uvijek se možete obratiti Maraton klubu na njihovoj internetskoj stranici.