Home Sport Maraton klub: Kapetanica Nina nastavlja nizati medalje na Prvenstvima Hrvatske

Maraton klub: Kapetanica Nina nastavlja nizati medalje na Prvenstvima Hrvatske

Nastavak sezone za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica općenito je nastavio uspješan slijed dosadašnjih rezultata

PODIJELITE
Foto izvor: Maraton klub Velika Gorica/web

U organizaciji Atletskog kluba Karlovac 04. i 05. rujna (subota i nedjelja) održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore/ke. Natjecanje se odvijalo na atletsko-nogometnoj stazi stadiona Branko Čavlović-Čavlek uz sudjelovanje trideset klubova Hrvatske.

Na ovom natjecanju klupske predstavnice bile su juniorka Nina Vuković i mlađa juniorka Lucija Sever. U nedjelju je pak na Sljemenu održana utrka Sljeme trail u organizaciji AK Sljeme gdje su nastupili Jasna i Hrvoje Mikulić.

Prvog dana natjecanja Nina Vuković nastupila je u trci na 400 metara i s vremenom 56,19 sekundi pozicionirala se na drugo mjesto ukupnog poretka te Klubu donijela srebrnu medalju u ovoj disciplini.

Drugog dana natjecanja, osim Nine, na stazi od 800 m svoje mogućnosti prezentirala je i Lucija Sever koja istrčava ovu dionicu u vremenu 2:34,82.

– Možemo samo reći bravo Lucija, evidentan napredak je vidljiv i sve konkurentniji na atletskoj stazi, kada se uvaži činjenica da je Lucija tek mlađa juniorka – kazali su iz Kluba.

A onda u svome stilu na istoj dužini (800 m) samouvjereno nastupa Nina Vuković i kada ona zauzme takav stav prvo mjesto i zlatna medalja je zagarantirana, što se uistinu i ostvarilo.

– Tako je Nina osim titule juniorske prvakinje Hrvatske u nedjelju pridodala pobjedničko postolje i titulu prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki. Bravo kapetanice – dodali su.

Što se pak tiče Sljeme traila, Jasna i Hrvoje Mikulić su oboje nastupili na stazi Bistra od 27 km s preko 1500 m ukupne visinske razlilke. Jasna je otrčala u vremenu od 3:42:02, čime se popela na ukupno drugo mjesto u ženskoj konkurenciji. Hrvoje je utrku završio za 3:30:46 te se došao do brončane pozicije u ukupnom poretku kod muškaraca.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Sljeme traila su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na  Facebook stranicama Maraton Kluba.