Home Izdvojeno Lučić i Šandor spremni za Paraolimpijske igre

Lučić i Šandor spremni za Paraolimpijske igre

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Zagrebačka županija izdvojila je sredstva za sportsku opremu Velimiru Šandoru i Mirjani Lučić kao, kako je rekao zamjenik župana Rudolf Vujević, ”pripomoć da se lakše i bolje pripreme za nadolazeće Paraolimpijske igre te donesu olimpijske medalje u Zagrebačku županiju”.

Vujević je velikogoričke olimpijce primio danas u Zagrebu, zašelivši im sve najbolje na 15. Paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Rio de Janeiru od 7. do 18. rujna ove godine. -Osim što želimo Velimiru čestitali na osvojenom europskom srebru, ovo je sjajna prilika i da čestitamo te zaželimo puno sreće i uspjeha našim paraolimpijcima Mirjani Lučić i Velimiru Šandoru na osiguranom plasmanu za Rio.- rekao je Vujević

-Kvalifikacije za Rio u stolnom tenisu su trajale jako dugo, pune dvije godine, tako da je bilo potrebno uložiti mnogo truda i rada da bih dobila ovu priliku predstavljati svoju zemlju na tako velikom natjecanju.-rekla je Lučić.šandor i lučić kod vujevića 2

Odličnu suradnju i kontinuiranu financijsku potporu Zagrebačke županije pohvalio je Darko Matić, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, istaknuvši da zahvaljujući tim sredstvima Županija danas ima, po prvi put u svojoj sportskoj povijesti, čak dva predstavnika na najvećem sportskom natjecanju osoba s invaliditetom.

Inače, na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru snage će odmjeriti više od 4000 sportaša iz 170 zemalja svijeta. Republiku Hrvatsku će predstavljati ukupno 17 sportašica i sportaša, od čega dvoje – Mirjana Lučić i Velimir Šandor – iz Velike Gorice, odnosno Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija