Home Izdvojeno Iskoristite sredstva iz EU fondova za svoj volonterski projekt

Iskoristite sredstva iz EU fondova za svoj volonterski projekt

PODIJELITE

Europska unija odlučila je kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskih strukturnih i investicijskih fondova financijski pomoći organizatorima volonterskih projekata u unaprjeđenju menadžmenta i provedbi volonterskih programa.

Svoje projekte mogu prijaviti pravne osobe koje djeluju u području pružanja usluga od općeg interesa poput razvoja volonterstva, odgoja i obrazovanja, zdravstvene usluge, socijalne skrbi, zaštite okoliša, borbe protiv korupcije, suzbijanja diskriminacije, razvoja filantropije. Riječ je o udrugama, zakladama ili pravnim osobama vjerskih zajednica, koje u svojem temeljnom aktu ima definirano neprofitno djelovanje i registrirana su kao neprofitne organizacije za obavljanje djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

Za provedbu navedenog Programa osigurana je 27 milijuna kuna, a tijelo nadležno za postupanje po navedenom natječaju je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 400 tisuća, a najviši je 700 tisuća, odnosno 1,2 milijuna kuna ovisno o aktivnosti.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirat će 27. srpnja u 10 sati informativnu radionicu na kojoj će biti pojašnjeni svrha i uvjeti prijave za Program, a praćenje iste biti će moguće i putem prijenosa uživo. Projektne prijave mogu se podnositi od 14.srpnja do 19. rujna, a više informacija o objavljenom pozivu možete pronaći ovdje.