Home Crna Kronika Lopovi ne biraju ni mjesto ni vrijeme, kradu usred dana po stanovima...

Lopovi ne biraju ni mjesto ni vrijeme, kradu usred dana po stanovima i rasadnicima

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Čini se kako lopovi još nisu otišli na godišnji odmor jer je policija proteklog tjedna imala pune ruke posla. Nepoznati počinitelji izvršili su nekoliko provala, a krali su sve i svašta i za sobom ostavili štete koje se zbrajaju u desecima tisuća kuna.

U naselju 8. mart provaljeno je u jedan stan u utorak, 20. lipnja i to između 9 sati i 20 minuta i 14 sati i 40 minuta. 26-godišnji vlasnik stana ostao je bez zlatnog nakita, dva lančića, jednog prstena, dvije srebrne narukvice, tableta Lenovo i iPhonea 4. Šteta je oko pet tisuća kuna.

Jedan je kradljivac prošlog petka, 16. lipnja, iskoristio nepažnju 66-godišnjeg muškarca na Sajmištu te mu je ukrao novčanik sa šanka jednog ugostiteljskog objekta. U novčaniku su bili dokumenti i gotovina, a vlasnik je zbrojio štetu od oko tisuću kuna.

U Sisačkoj 39 na prostoru novog trgovačkog centra ukradeni su profili za knauf, žice i spojnice. Krađa se dogodila između 17 sati 19. lipnja i 7 sati 20. lipnja. Šteta je oko 1 500 kuna.

Od 14. do 17. lipnja nepoznati počinitelj provalio je u prostorije rasadnika u Lukavcu. Ukrao je kosilicu čija je vrijednost 25 tisuća kuna.

PREDAO OSOBNE DOKUMENTE PA ZARADIO PREKRŠAJNU PRIJAVU

Prilikom legitimacije 26-godišnjaka, 17. lipnja ispred Srednje strukovne škole u 12 sati i 10 minuta, policijski djelatnici PP-a Velika Gorica kod istog su u rukama zatekli djelomično ispušen joint. Protiv muškarca slijedi optužni prijedlog radi prekršaja Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.