Home Izdvojeno Ljubavna gay priča završila iznudom novca

Ljubavna gay priča završila iznudom novca

PODIJELITE
Foto: Pixabay/Ilustracija

Poznanstvo s internetske stranice za upoznavanje partnera Planet Romeo, koje je tijekom jednomjesečnog druženja rezultiralo i upoznavanjem uživo, za dvojicu mladića iz Zagreba pretvorilo se u noćnu moru te je okončano privođenjem i podizanjem optužnice zbog iznude, piše jutarnji.hr.

Velikogoričko tužiteljstvo osumnjičilo je komercijalista J. M. (19), inače povremenog stanara Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa u Kosnici, da je iznudio od poznanika B. M. s kojim se upleo u virtualnu vezu, više od 9000 kuna tijekom tri mjeseca.

Optužnica tereti J. M. da je od 4. prosinca prošle godine pa do 13. veljače ove godine s ciljem da se okoristi, poslao B. M. mobitelom SMS poruku u kojoj ga traži da mu na njegov broj tekućeg računa isplati 1150 kuna ako ne želi da mu uništi ugled i tuži ga za silovanje. Ta prva poruka odaslana je nakon što su noć, pojašnjava tužiteljstvo, proveli zajedno pod istim krovom.

Kako iznuđivaču danima tražena uplata nikako nije sjedala na račun, J. M. je nastavio prijetiti i dalje B. M. porukama da će ga, ako mu ne uplati novac, doista policiji prijaviti za silovanje.

Stisnut od straha uza zid, B. M. je na račun mladog iznuđivača uplatio 1150 kuna, te je nastavio s uplatama u iznosima od 700 pa do 2000 kuna uplativši mu ukupno 9250 kuna. Tužiteljstvo J. M. tereti za kazneno djelo iznude i za njega traži 10 mjeseci zatvora uz trogodišnji rok kušnje.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.