Home Izdvojeno Legalizirana trećina zgrada, mnogima prijeti odbijanje zahtjeva i dolazak građevinske inspekcije

Legalizirana trećina zgrada, mnogima prijeti odbijanje zahtjeva i dolazak građevinske inspekcije

PODIJELITE

Građanima koji su podnijeli nepotpune zahtjeve za legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada na području Velike Gorice, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo šalje ‘zaključke za dopunu’. Nakon zaprimanja tog dokumenta, građanima počinje teći rok od 60 dana da zahtjeve dopune potrebnim prilozima. Ako to ne učine u roku, bit će im odbijen zahtjev za legalizacijom objekta, nakon čega Upravni odjel o tome izvještava građevinsku inspekciju.

Zdenka-Cvahte01

– Oni građani koji još nisu dobili zaključak, dobit će ih u slučaju da se sami ne odazovu i dostave nam potrebnu dopunu zahtjeva za legalizaciju. Dok službeno ne dobiju zaključak, nadopunu mogu dostaviti kada žele i bolje bi im bilo da na tome počnu raditi, nego da čekaju zaključak kojim im se ograničava rok na 60 dana. Nakon isteka tog roka, mi zahtjev moramo odbiti i o tome obavijestiti građevinsku inspekciju – kaže pročelnica Zdenka Cvahte.

Do sada je na području Velike Gorice legalizirana trećina zgrada, odnosno oko 4000 objekata od ukupno 12.464. Prema podacima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja pravomoćno je riješeno 2560 zahtjeva.

Dopunu zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju možete podnijeti u Centru za legalizaciju, Trg kralja Tomislava 6, radnim danom od 8.00 do 11.00 i 11.30 do 15.00 sati.