Home Gospodarstvo LANDEKA: Zgrade u Velikoj Gorici sigurne su za život

LANDEKA: Zgrade u Velikoj Gorici sigurne su za život

'Sutra krećemo sa procjeniteljima u izvid, kako bismo pronašli način i skupili potrebnu foto-dokumentaciju i sve prijave šteta'

PODIJELITE

Na višestambenim zgradama gradskog područja zaprimljen je jako veliki broj šteta. Sve komore mobilizirane su na području gradova Petrinje, Gline i Siska, te iz tog razloga postoji problem sa statičarima, zbog čega je potrebno razumijevanje budući da su tamo štete ogromnih razmjera.

– Imamo četiri tima statičara, uvijek idu u grupama po dvoje, troje. Osam do deset statičara je stalno na terenu, te je prioritet Petrinja i Glina. Nerijetko, kad se dogovorimo za pregled ujutro, oni već dobiju poziv za hitnu intervenciju u okolna sela Gline i Petrinje, pa je stoga teško organizirati točan raspored. Svi predstavnici zgrada su upoznati sa time – kazao je predsjednik Uprave Gradskog stambenog gospodarstva, Tomislav Landeka.

Goričke višestambene zgrade su sigurne

Diljem grada pregledani su svi tipski objekti, te nisu ustanovljene veće štete. Ono što slijedi je i izrada troškovnika i zahtjeva da se potrebni radovi odrade.

– Molio bih još jednom sve građane Velike Gorice koji žive u višestambenim zgradama da budu strpljivi. Ono što mogu reći je da su oni sigurni za život u svojim zgradama. Što se dimnjaka u višestambenim zgradama tiče, ostalo je još nekoliko komada za ukloniti koje ćemo ukloniti do kraja tjedna, zbog nedostatka dizalica koje su na području Sisačko-moslavačke županije. Vidjet ćemo što ćemo sa policama osiguranja i štetama. Sutra krećemo sa procjeniteljima u izvid, kako bismo pronašli način i skupili potrebnu foto-dokumentaciju i sve prijave šteta – zaključio je Landeka.