Home Izdvojeno LAG Zrinska gora-Turopolje sudjeluje u projektu teškom oko 280 tisuća eura

LAG Zrinska gora-Turopolje sudjeluje u projektu teškom oko 280 tisuća eura

PODIJELITE

Edukativni projekt Lokalne akcijske grupe Zrinska gora-Turopolje i Instituta tehnologije Limerick financirat će se u sklopu programa ERASMUS+. Suradnja između našeg LAG-a i akademske institucije iz Irske trebala bi rezultirati obrazovnim programom za edukaciju članova lokalnih akcijskih grupa u okviru politike ruralnoga razvoja Europske unije ‘Leader’.

Novi kurikulum bit će ponuđen visoko obrazovnim institucijama u cijeloj Europi koje će ga moći izravno koristiti ili ga prilagoditi za svoje potrebe. U njegov razvoj je uključeno deset partnera iz šest različitih zemalja. Kako sudionici projekta imaju različite razine iskustva u djelovanju u sklopu okvira ‘Leader’ i poziciju u okviru njihovih gospodarstava, društva i vladinih sustava, pojavljuje se odlična prilika za međunarodnu suradnju koja bi trebala ponuditi nove spoznaje i izazove.

Polaznici tečaja educirat će se putem online radionica koje će biti interaktivne i uključivat će primjere dobre prakse rada u akcijskim grupama, predavanja, diskusije i praktične vježbe, a dio edukacije obavljat će se i na terenu.

U sklopu projekta u Hrvatskoj će se održati velika konferencija koje će se promovirati novi obrazovni program među LAG-ovima, kreatorima politike i obrazovnim institucijama.

Ukupna vrijednost projekta kreće se oko 280 tisuća eura.