Home Izdvojeno KURILOVEČKA ŠETNICA: Žele urediti stari tok potoka Lomnice s društvenim, etno, sportskim...

KURILOVEČKA ŠETNICA: Žele urediti stari tok potoka Lomnice s društvenim, etno, sportskim i dječjim sadržajima

Uredilo bi se povijesno središte, etno sadržaj, prostor za buduću crkvu i vrtić, dječji parkovi.. A svi mještani imaju priliku poslati svoje prijedloge i primjedbe

PODIJELITE

U Kurilovcu je prije nekoliko dana osvanuo veliki plakat koji privlači poglede, a radi se o prijedlogu uređenja Kurilovečke šetnice. Kako se navodi, ideja je uređenje starog toga potoka Lomnice u šetnicu s društvenim, sportskim i dječjim sadržajima. U projektu i urbanističkoj studiji sudjeluju Grad Velika Gorica, Gradska četvrt Kurilovec, a na plakatu se navodi i da bi izvođač radova bio Arhitektura Leder iz Velike Gorice s direktorom Ivicom Lederom.

Kurilovečka šetnica pratila bi tako stari tok potoka Lomnice sve do sportskog sadržaja NK Udarnika. Među tradicijskim i prigodnim manifestacijama tu bi bili: Jurjevski krijes, adventski sajam, Jelačićev dani, predstave i igrokazi, Dječje igralište, umjetno jezerce, vanjsko vježbališta, igralište i veza prema Gradićima.

Povijesno i memorijalno središte

Obilježilo bi se povijesno i memorijalno središte. To bi bilo staro križno drvo, spomen park N.O.B-a, tradicionalni “dućan”, spomenik poginulima i Spomen park Domovinskog rata, simulacija mosta, dječje igralište s kućicama na drveću, Stari mlin i vršalica, Kurilovečka kapelica te veza prema Kravarskom.

Osmišljena bi bila i Etno zona stara Lomnica u kojoj bi se radila simulacija potoka Lomnica i mostića Brvne te replika Čardaka Košković, a obnovila bi se i stara drvena hiža. Izradila bi se i maketa kurije Pogledić, stari mlin, a dodale bi se i pametne solarne klupe te informacijski stupovi.

Građani mogu slati svoje prijedloge

Naravno, u projektu su uključeni i društveni i vjerski sadržaji poput sportsko-društvenog doma, višenamjenskog igrališta te prostor za budući pastoralni centar, buduću crkvu i budući dječji vrtić.

Svi građani imaju priliku poslati svoje prijedloge i primjedbe do 31. kolovoza 2021. godine. Poslati ih možete na adresu gckurilovec@gorica.hr.