Home Izdvojeno KUD Mičevec predstavlja novu knjigu

KUD Mičevec predstavlja novu knjigu

PODIJELITE

KUD Mičevec prije tri godine u potkrovlju Područne škole osnovao je mjesni muzej Etno Mičevec. Umjesto kataloga eksponata Muzeja, priredili su prvo Zavičajni rječnik Mičevca i okolice te slovaricu za najmlađe, a sada i knjigu “Etno Mičevec”, koju će predstaviti u nedjelju u 18 sati u Domu kulture u Mičevcu.

Predstavljanje će uveličati tamburaši i plesači Koljnofskog kulturnog društva Dvojezične osnovne škole Mihovil Naković iz Mađarske. Najmlađa sekcija KUD-a Mičevec prigodno će predstaviti gradišćansku koreografiju “O, Jelena, Jelena”, a srednja dječja skupina koreografiju “Galantai Tanzok”, ples iz Galante.

KUD Mičevec FB KVG (4)

KUD Mičevec s gradišćanskim Hrvatima surađuje skoro deset godina. Godine 2011. KUD je nastupio na Prvom sajmu gradišćanskih Hrvatov, gdje se predstavilo osamnaest društava iz Mađarske, Slovačke i Austrije. Godinu dana ranije gostovali su u Austriji na manifestaciji “Dani zahvale za plodove zemlje”, a lani su s Koljnofljanima zajednički nastupili na varaždinskom Ljetu.

Povodom dvadesete obljetnice osnutka KUD-a predstavili dokumentarni film i knjigu “Čuvari kulturne baštine Turopolja“. Osim uobičajenih plesnih i vokalnih sekcija, KUD Mičevec ponosi se kuburaškom i knjižničarskom sekcijom. Fundus knjižnice broji više od 2600 naslova, a zbirka narodnih nošnji skoro 200 oprava.

Iz KUD-a Mičevec poručuju da kontinuirano čuvaju i štite kulturnu baštinu mladima nastojeći prenijeti stara znanja potičući ih na usvajanje zaboravljenih vještina