Home Izdvojeno KUD “Dučec” zaključio godinu i najavio aktivnosti za 2017.

KUD “Dučec” zaključio godinu i najavio aktivnosti za 2017.

PODIJELITE
Foto: Vlado Vinetić

Prošli vikend održana je 94. redovna skupština KUD-a “Dučec”. Tajnik KUD-a Matija Kos javnost je izvijestio o radu Društva kroz dvije dječje folklorne, tri tamburaške skupine, prve folklorne postave te vokalne skupine. Održano je u 2016. preko 400 proba te pedesetak nastupa i događaja.

U tjedan dana trajanja manifestacije Dani svetog Vida kroz Mraclin je prošlo više od 2000 posjetitelja. Mraclin je dobio i svojevrsnu himnu “Mraclin, selo milo”, koja je prošle godine praizvedena. Svoj su premijerni nastup u sklopu Dana imale i Srećice, ženski tamburaški sastav KUD-a.

Najviše su pozornosti ipak privukle “Dučecove spelancije”, u sklopu kojih je organizirano paljenje rakije, prisjetilo se asanacije, obnovljeni su park i drvored u centru Mraclina te je obilježen Advent. Najavljene su prve ovogodišnje spelancije – Koncert klapa s korizmenim napjevima.

Na novi mandat od četiri godine za predsjednika društva ponovno je izabran Vjekoslav Kovačić, za tajnika Matija Kos, Članovi Upravnog odbora su Vjekoslav Kovačić, Matija Kos, Željko Križanić, Vesna Tafra, Jelica Šimun, Loreta Gerić, Sandra Crnić, Marica Cvetnić, Vida Galeković, Marko Kos, Tomislav Krešimir Hubak te Josipa Vukašinec i Ratko Cvetnić. Za članove nadzornog odbora izabrani su Biserka Kos, predsjednica te Jasnica Čunović i Maja Gotal kao članovi. Iscrpan izvještaj možete pročitati ovdje.