Home Crna Kronika Kuća strave na Visokom Brijegu: Mučio je u potkrovlju, izbola ga nožem

Kuća strave na Visokom Brijegu: Mučio je u potkrovlju, izbola ga nožem

PODIJELITE
Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici započelo je suđenje 50-godišnjoj državljanki Republike Srbije koja je u svibnju prošle godine na Visokom Brijegu nožem dugačkim 22 centimetra nakon svađe izbola svoga muža.

>> Nožem ubola partnera, on u teškom stanju

Žena se je izjasnila da nije kriva, detalje prvoga ročišta donosi Jutarnji list.

Mučilište u potkrovlju, pet uboda nožem

Kako piše Jutarnji, a pozivajući se na optužnicu, žena je iskoristila nepažnju muškarca na način da je nož stavila uz fotelju na kojoj je sjedila. Kada je oko 19:50 muž ustao s trosjeda, prvo ga je ubola u desnu stranu prsnoga koša ispod ključne kosti, zatim u trbuh te još tri puta u lijevu stranu stražnjice. Probila mu je desni dio pluća te ozlijedila jetru, žučovod i vene. Preživio je zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći-

U vrijeme događaja, ustanovljeno je, i sama je bila prepuna modrica i hematoma, a istražitelji su utvrdili da je neko vrijeme bila zatočena u potkrovlju kuće.

Tamo su našli na gredu krova čavlom pričvršćen metalni lanac, a na podu još dva lanca i dva lokota. Žena tvrdi da ju je suprug tamo držao i četiri do pet dana, a njegov je iskaz da ju je htio preplašiti da mu kaže istinu oko navodne nevjere.

On već prijavljivan, ona ilegalno u Hrvatskoj

Muškarac je negirao da je ženu zlostavljao, no već je zbog nasilja u obitelji prijavljivan i u Belgiji i u Hrvatskoj. Okrivljena je, naime, donijela iz Belgije dokumentaciju o prijavama protiv supruga te potvrdu iz jedne belgijske sigurne kuće.

Istražitelji su otkrili i da se optužena koristi s više imena i prezimena te da njezin ulazak u Hrvatsku nije bio registriran.