Home Gospodarstvo Kreće sanacija klizišta na Vrhovju

Kreće sanacija klizišta na Vrhovju

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Grad Velika Gorica prema ovlaštenju Hrvatskih cesta priprema provedbu otvorenog postupka javne nabave radova za sanaciju klizišta Sveta Kata – Matoški u mjestu Dubranec. Klizište je nastalo djelovanjem prirodnih pojava, odnosno aktivirano je nakon obilnih oborina koje su uslijedile nakon dužeg kišnog perioda i koje su dovele do štete u okolišu i ugrozile okolno stanovništvo.

U svrhu pripreme i provedbe predmetnog postupka Grad je na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima stavio nacrt dokumentacije o nabavi i nacrt troškovnika. Javno savjetovanje kreće sutra i trajat će pet dana. Kriteriji su za odabir gospodarskog subjekta sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti, ekonomska i financijska te tehnička i stručna sposobnost.

Vrijednost radova se procjenjuje na 1,2 milijuna kuna bez PDV-a, a kad krene, ponuda će otići najjeftinijem ponuditelju. Javno otvaranje ponuda održat će se 6. ožujka 2017. s početkom u 13 sati u prostorijama Grada Velike Gorice, kada istječe rok za dostavu. Rok valjanosti ponude je 5. lipnja 2017., a Odluka će se o odabiru ili poništenju postupka javne nabave donijeti 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda. Radovi bi trebali biti gotovi najkasnije četiri mjeseca od dana uvođenja u posao od strane nadzornog inženjera, a sukladno vremenskom planu koji je sastavni dio ponude.