Home Izdvojeno Kreće postupak izrade zemljišne knjige Gradići Novi, zona II

Kreće postupak izrade zemljišne knjige Gradići Novi, zona II

PODIJELITE

Zemljišnoknjižno odjel Općinskoga suda u Velikoj Gorici objavio je obavijest o provođenju postupka sastavljanja zemljišnoknjižnih uložaka za k.o. Gradići Novi – Zona II.

Postupak sastavljanja zemljišnoknjižnih uložaka provest će se istodobno s izlaganjem na uvid prikupljenih katastarskih podataka te će započeti dana 20. svibnja 2024. godine u zgradi Trg Kralja Tomislava 37, Velika Gorica.

“Pozivaju se svi posjednici i osobe upisane u knjigu položenih ugovora i kartone zemljišta te sve osobe koje smatraju da im pripada pravo koje bi trebalo upisati u zemljišnuu knjigu da se odazovu pozivu na raspravu za sastavljanje zemljišnoknjižnih uložaka te da predoče sudu isprave iz kojih proizlazi da bi njihova prava trebala biti upisana u uloške zemljišne knjige koja se sastavlja”, poziva se.

VEZANA VIJEST >> Krenuo uvid u izlaganje elaborata katastarske izmjere k. o. Gradići Novi

“Nakon što se sastave svi ulošci nove zemljišne knjige u dijelu koji se obnavlja, bit će objavljen javni oglas te otvoren ispravni postupak, a sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, bit će pozvane da stave zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upsie, odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u određenom roku (rok za ispravak). Dok ne istekne oglasom određen rok za prijave i prigovore neće se smatrati da su upisi u zemljišnu knJigu istiniti i potpuni”, oglašava se.

Obavijest možete pronaći OVDJE.