Home Gospodarstvo KONSENZUS Političke stranke dale potporu Ačkaru za pregovore sa Žužićem oko Tržnog...

KONSENZUS Političke stranke dale potporu Ačkaru za pregovore sa Žužićem oko Tržnog centra

PODIJELITE

Grad Velika Gorica održao je sastanak sa svim političkim strankama zastupljenima u Gradskom vijeću i postignut je konsenzus oko povratka zelene tržnice u zatvoreni prostor Tržnoga centra te je izražena potpora gradonačelniku Krešimiru Ačkaru za pregovore s većinskim vlasnikom Željkom Žužićem.

Iz Grada odgovaraju na pitanje vijećnika Marija Zdelara, postavljeno na prošloj sjednici gradskoga vijeća o sudbini tržnice, da trenutnom lokacijom nisu zadovoljni ni prodavači ni kupci. Prvi korak je, kažu, bio pokretanje online ankete u kojoj se izjasnilo 712 građana. Čak 77,1% građana izjasnilo se za povratak tržnice na staru lokaciju, 7,4% traži da tržnica ostane gdje je sada, na privremenoj lokaciji u Školskoj ulici, a 15,4% izjasnilo se za neku treću lokaciju.

“Nakon potvrde da je stara lokacija tržnice unutar prostora Tržnog centra jedina prihvatljiva lokacija građanima, naručena je procjena tržišne vrijednosti zakupa dijelova nekretnine. Angažiran je stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina Ivan Čeović koji je napravio procjembeni elaborat. Ono najbitnije iz procjene, cijena zakupa poslovnog prostora gdje je nekada bila tržnica, a danas je Spar, procijenjena je na 24,98 €/m2/mj, što bi za površinu navedenog prostora veličine 1.064 m2 iznosilo 26.578 €/mjesec, odnosno 318.944 €/godišnje (2,4 milijuna kuna)”, pojašnjavaju iz Grada.