Home Kultura Knjižnica i Muzej zatvoreni najmanje do 4. siječnja

Knjižnica i Muzej zatvoreni najmanje do 4. siječnja

Ovisno o sanaciji štete Muzej Turopolja bi mogao ostati zatvoren i dulje zbog opasnosti urušavanja dimnjaka

PODIJELITE

Jučer su statičari procjenjivali stanje prostora knjižnice i ustanovili da su svi prostori knjižnice sigurni za daljnje korištenje, javljaju iz središnjeg odjela gradske knjižnice. No, Dječji odjel koji se nalazi u potkrovlju zgrade pretrpio je značajnije materijalne štete na inventaru i građi. Tamo je stradao i dio polica i knjiga te će isti, a ovisno o sanaciji štete i dulje, biti zatvoren.

– S obzirom da još trebamo sanirati štete na građi i inventaru, vidimo se ponovno u ponedjeljak 4. siječnja 2021., s ponešto izmijenjenim radnim vremenom po lokacijama – kazali su iz knjižnice.

Knjige posuđene u Dječjem odjelu mogu se tijekom tog perioda razdužiti u Središnjem odjelu za odrasle koji će u ponedjeljak biti otvoren u jutarnjoj smjeni, od 8:00 do 14:00 jer i tamo treba dovesti u red građu koja je uslijed potresa popadala s polica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica/Facebook

Knjižnica Galženica na Trgu Stjepana Radića nije pretrpjela veća oštećenja i bit će otvorena prema redovnom radnom vremenu od 8:00 do 19:30 sati. Podsjećamo da u toj lokaciji možete posuditi i knjige za djecu dok se Dječji odjel ponovno ne otvori.

Zakasnine za posuđenu građu nastale tijekom razdoblja zatvorenosti knjižnice neće se naplaćivati.

Zatvoren je i Muzej Turopolja

Foto: Muzej Turopolja/Facebook

Također, iz Muzeja Turopolja obavještavaju kako su zatvoreni za posjetitelje najmanje do 4. siječnja zbog oštećenja od potresa.

– Molimo sugrađane da izbjegavaju približavanje zgradi Muzeja radi opasnosti od urušavanja dimnjaka. Vjerujemo da ćemo problem sanirati što prije i da ćemo zajedno sa svima Vama krenuti u Novu, puno sretniju godinu – kazali su iz Muzeja.