Home Izdvojeno Knjižnica Galženica obilježava 35 godina postojanja

Knjižnica Galženica obilježava 35 godina postojanja

PODIJELITE

Idući četvrtak, 26. studenoga obilježava se 35. godina Knjižnice Galženice. Program će početi u 12 sati uz glazbu, interpretaciju tekstova i igrokaz.
U glazbenom programu nastupaju Krešimir Starčević, Sabina Špoljar i Vladimira Cvjetičanin.

Interpretativno čitanje priče iz Večernjeg lista Željka Horvata ‘Portret Ludve Bočkaja’ izvest će Željko Horvačić i Tomislav Brodarić.  U program su uključene osnovne škole i vrtići, pa će tako učenici Osnovne škole Nikole Hribara odigrati kratku predstavu ‘Knjižnica – rješenje za moje probleme’. Posebnost knjižnice Galženice je i voditeljica Marija Ivanović – osoba koja već 35 godina radi u knjižnici i za knjižnicu. Proslavu će posjetiti i gošća Gordana Lešnik.

– Ona je među prvim osobama u ovom gradu koja se najviše bavila kulturom dok je radila na Goričkim medijima. Pomagala je promidžbu knjižnice dok je ona još bila u punom sjaju te omogućavala da objavimo svoje tekstove. – rekla nam je Marija Ivanović, voditeljica knjižnice Galženica.

interpretativno čitanje knjižnica (13)

U sklopu obilježavanja 35 godina, proglasit će se i ‘naj čitatelj’. ‘Naj čitatelja’ odabire računalo – to će biti osoba koja je posudila najviše knjiga od prošlog do ovog Mjeseca knjige. Biti će dodijeljene četiri nagrade u dvije kategorije – odrasli i djeca.