Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA Maša

KNJIGA TJEDNA Maša

PODIJELITE

Današnja preporuka namijenjena je mlađim osnovnoškolcima. Nadamo se da praznike koji upravo počinju neće provesti samo za računalom nego će naći vremena i za dobro štivo!
Sanja Pilić najčitanije je književnica za djecu i mlade. Objavila je tridesetak knjiga za djecu i odrasle. Djela joj postižu velike naklade, mnoga su doživjela i po deset izdanja. Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik. Sa šest naslova zastupljena je i u lektiri za osnovne škole.

Za ove praznike preporučujemo vam da pročitate knjige o djevojčici Maši.

U prvoj knjizi “Maša i gosti” upoznajemo druželjubivu djevojčicu koja obožava ići u goste. Zamjera odraslima što za druženje često nemaju dovoljno vremena. Maša brine o svom psiću Flokiju, svađa se sa starijim bratom kojem podvaljuje sol u kakao i vrijeme provodi šetajući Zagrebom u kojem se čak uspijeva i izgubiti.

Druga knjiga “Maša i nova učenica” donosi priču o sramežljivoj i bucmastoj djevojčici Tajani koja dolazi u Mašin razred. Tajana nema tatu, nema ni dobre ocjene u školi, a učenici je zadirkuju. Maša joj priskače u pomoć i pomaže joj u prevladavanju srama.
U knjizi „Maša i životinje“ djevojčica voli odlaziti u zoološki vrt i šetati prirodom. Poželjet će kućnog ljubimca. No, igrati se sa životinjom i brinuti se za nju dvije su različite stvari. Ali Maša zna kako to pomiriti…

U knjizi „Maša i ljeto“ upravo je završila školska godina i pred Mašom su skoro tri mjeseca uživanja. Ove će godine krenuti na more bez roditelja, samo s bratom, u posjet baki i djedu u Rovinj… koga će tamo upoznati, s kim će se družiti i kako će se provesti pročitajte u ovoj knjizi.

„Maša i putovanja“ – Maša voli putovati, a kad joj se ukaže da posjeti Pariz njezinoj sreći neće biti kraja…

„Maša i nova učenica“ – U Mašin će razred doći nova učenica. Neki učenici zbog toga neće biti sretni.
Maša zna da se novoj učenici mora zaželjeti dobrodošlica.
Hoće li uspjeti u tome?

„Maša i kazalište“ – Maša voli ići u kazalište, ali neka djeca baš i nisu ljubitelji zanimljivih predstava pa će ih Maša morati nagovoriti na posjet kazalištu i uvjeriti ih da će se dobro zabaviti, a ponešto i naučiti.

„Maša i sport“ – Maša zna da je sport vrlo važan za zdravlje svakog djeteta. No kako natjerati na sportske aktivnosti one koji više vole sjediti pred računalom ili ležati ispred televizora!

„Maša i klaun“ – Ako ste pomislili da su klaunovi samo obični cirkusanti i zabavljači, onda znajte da ste se prevarili. Kad Maša upozna klauna i sazna da on čini mnoge dobre stvari o kojima se malo zna i ona će mu odlučiti pomoći u tome.

„Maša i Božić“ – Božić je najljepši praznik u godini. No Maša zna da oni koji ga moraju provesti sami ne misle tako. Zato će sa svojim prijateljima organizirati proslavu koja će svima približiti ljepote Božića.

„Maša i bajke“ – Maša voli čitati, a bajke su joj najomiljenije štivo. No što će se dogoditi kad likovi iz bajki iznenada ožive i krenu s Mašom u šetnju?

„Maša i učiteljica“ – Maša zna da je učiteljica vrlo važna osoba u životu svakog djeteta. Kako vrtićke, tako i školske učiteljice nauče djecu mnoge stvari korisne za čitav život. Kako da im Maša zahvali na svemu što su ju naučile? Može li joj u tome pomoći jedan žuti naslonjač?
Ove iznimno zanimljive, kratke priče idealne su za klince koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Katarine Halužan. Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim dogodovštinama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice. Maša kao lik predstavlja korektiv ponašanja, obično na svojim iskustvima uči, a onda stečeno znanje ili pravila lijepog ponašanja dijeli s drugima.

Ugodne ljetne praznike i što više pročitanih knjiga žele vam knjižničarke Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica!