Home Izdvojeno FOTO Dječji dan u Mraclinu ispunjen igrom i smijehom

FOTO Dječji dan u Mraclinu ispunjen igrom i smijehom

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Četvrtu godinu zaredom u sklopu Dana svetoga Vida u Mraclinu je jedan dan posvećen djeci. Tako su jučer mališani dobili novo dječje igralište, a održane su i dječje igra na Jančetovom gruntu.

– Otkad su naša dvorišta i gruntovi izgubili u velikoj mjeri svoju gospodarsku namjenu, svi mi tražimo nekakvu funkciju. Ja sam se odlučio za travnjak, površinu koja je jako pogodna za sportove različite vrste i to je prilika da okupimo djecu na tim našim dječjim igrama – rekao je domaćin Ratko Cvetnić koji je ujedno i član Upravnog odbora KUD-a Dučec.Jančetov grunt jednom godišnje otvara svoja vrata djeci i njihovim roditeljima. –  S djecom dolaze i njihovi roditelji, bake, pratitelji, navijači i to je posebno obilježje ovoga dječjeg dana i vjerujem u tom tonu da će se i nastaviti – rekao je Cvetnić.

Atmosfera u kojoj su vladali igra, smijeh i radost potrajala je cijelo poslijepodne, a veselo je bilo i na otvorenju dječjeg igrališta. – Uređenje igrališta pomogli su Mraclinci koji su uoči otvorenja samoinicijativno čistili, sami su posadili cvijeće i uredili teren. Tu je antistres podloga oko sprava, sve je vrijedno oko 60 tisuća kuna. Planiramo napraviti još jedno igralište u Dolencu – otkrio nam je Vjeko Kovačić, predsjednik KUD-a Dučec.Dani svetoga Vida nastavljaju se večeras u 20.30 sati predavanjem ”Dječja kolonija Mraclin – naši igenci i njihove priče”.

– Državna dječja kolonija Mraclin osnovana je 1930. godine. Svake godine u okviru Dana svetoga Vida nastojimo zadržati i obraditi temu što se tiče asanacije Mraclina, tog velikog projekta koji je počeo 20-tih godina prošloga stoljeća. U tom sklopu, pitanje Državne dječje kolonije i sa socijalne i s humanitarne strane je najvažnije. Bit će prikazan dokumentarni film, govorit će gosti koji poznaju tu problematiku i s posebnog kuta ćemo posvijetliti to pitanje i potaknuti njegovo daljnje istraživanje – najavio je Ratko Cvetnić.

Foto: Mario Žilec