Home Izdvojeno Klub mladih zaživio, pokreće se informativni centar za mlade

Klub mladih zaživio, pokreće se informativni centar za mlade

PODIJELITE

Na prvoj sjednici Povjerenstva za provedbu Programa za mlade 2016. – 2018. Grada Velike Gorice donesen je izvještaj o radu u protekloj godini te su predstavljene aktivnosti i mjere provedbe Programa za 2017. godinu. Istaknuto je pokretanje Goričkoga kluba mladih, a najavljeno osnivanje lokalnog informativnog centra.

– Informativni centar za mlade nadovezuje se na Program za mlade Grada Velike Gorice, a tiče se informiranja i savjetovanja mladih. Projekt smo pokrenuli s Udrugom “Zamisli”. Udruga je nositelj, mi smo partneri. Info-centar će biti smješten u Goričkom klubu mladih. Mladi će u njemu moći dobiti informacije vezane za studiranje, volontiranje i prava mladih. Uz aktivosti GKM-a možda će se stvoriti nova baza programa jer ćemo imati novu kvalitetu i unutar Goričkoga kluba mladih – rekla je Mirna Gajski Jolić, članica Povjerenstva.Program za mlade (3)Gajski Jolić je naglasila da je u 2016. godini osnovano povjerenstvo koje brine da se mjere i aktivnosti Programa provode, da uspješno surađuju s četirima srednjim školama na različitim projektima za mlade te da je Gorički klub mladih sjajno zaživio.

– Ekipa mladih je pokrenula sjajne programe unutar GKM-a i ti programi već imaju kontinuitet, ističu se instrukcije. Imamo veliki odaziv mladih na radionice, osnovali smo Debatni klub, krenut ćemo s Volonterskim klubom. Gorički klub mladih nudi dodatnu kvalitetu za mlade, ali i za opću populaciju građana – zaključila je.Program za mlade (9)Pohvalama za rad Kluba mladih pridružio se i dogradonačelnik Velike Gorice i predsjednik Povjerenstva Ervin Kolarec: – Možemo biti ponosni. Imamo konkretne stvari koje smo učinili. Stvorili smo dodatnu vrijednost jer mladi ljudi koriste Gorički klub mladih i svaka je osigurana kuna za djelovanje mladih opravdana i stostruko se vraća na terenu.Program za mlade (8)Kolarec je istaknuo da je lokalna zajednica pokazala kolika je važnost mladih i kroz donošenje programa za mlade i kroz provedene aktivnosti. Zaključio je da su mladi uključeni u sportske udruge, KUD-ove, DVD-ove, ali da GKM stvara potrebnu dodatnu vrijednost da mladi sami kreiraju kako će iskoristiti svoje slobodno vrijeme te da će se kroz info centar ta vrijednost još i povećati.