Home Izdvojeno KK Gorica odlučno kreće u borbu za Prvu ligu

KK Gorica odlučno kreće u borbu za Prvu ligu

PODIJELITE

Košarkaški klub Gorica najavio je ulazak u A-1 ligu. Prva od utakmica za kvalifikacije kreće u subotu kada će igrati protiv Škrljeva.

– Klub je stao iza odluke da se napadne Prva liga, a to je i moja želja jer ja kao trener želim da se u Velikoj Gorici po prvi puta u povijesti kluba igra prvoligaška košarka. Mislim da imamo momčad koja to može ostvariti, bez obzira na još četiri protivnika koja misle isto – rekao je trener Zvonimir Kovačević.

Goricu u kvalifikacijama čekaju utakmice protiv Ribola Kaštela, Grafičara, Borova i Škrljeva. U narednih mjesec dana momčadi će odigrati deset kola. Tada će biti poznato tko ide direktno u Prvu ligu, a koja ekipa će to pokušati u dodatnim kvalifikacijama  s najlošije plasiranom momčadi A-1 lige.

– Za ove utakmice se pripremamo drugačije nego za one koje su iza nas. Svakog protivnika proučavamo posebno, te smo sigurno da možemo ući u A-1 ligu u kojoj ćemo igrati duže vrijeme – objasnio je košarkaš Ivan Gazić.

Klub je uoči kvalifikacija za Prvu ligu dobio i dobru vijest iz Hrvatskog košarkaškog saveza koji je na popis potencijalnih reprezentativaca stavio čak četiri igrača KK Gorice. Uz kadeta Ninu Tomića, na reprezentativnom popisu su još i Ivan Majcunić (U-18), Dominik Herendić (U-20) te Filip Bundović (U-20).