Home Izdvojeno Judo klub osoba s invaliditetom ‘Fuji’ danas slavi svoj 4. rođendan

Judo klub osoba s invaliditetom ‘Fuji’ danas slavi svoj 4. rođendan

PODIJELITE

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji želi približiti judo djeci s teškoćama, upoznati sa čarima ovog sporta i sudjelovati u njihovom napretku. Osnovani su 2012. godine i tada su započeli s radom.

– Jedan čovjek iz Zagreba koji je vodio aikido za djecu s cerebralnom paralizom me zvao kako to više ne može raditi i da razmišlja o tome da pokrene judo. Svi su mu treneri rekli da je to nemoguće ali čim sam ja čula da je dobio taj odgovor sam ga ja nazvala i rekla da bi probala. Na prvu sam vidjela da je to moguće i da se judo može prilagoditi za djecu koja ne hodaju te sam to radila u sklopu udruge nekoliko mjeseci. Nakon što je taj program ugašen, 2012. sam pozvala svu djecu da dođu u Goricu trenirati. Spontano smo vidjeli da se može osnovati klub i uključiti djecu s drugim teškoćama i tako je sve krenulo. – rekla nam je Marina Drašković, osnivač Kluba.

Judo Fuji Facebook (1)

Do danas je kroz klub prošlo 38 judaša, dok ih je trenutno 27. Sa dva treninga tjedno došli su do pet treninga tjedno, organizirali su sedam turnira i jednu uspješnu humanitarku, a u radu kluba je do sada sudjelovalo pet trenera.

– Nisam ni u jednom trenutku imala razmišljanje o odustajanju jer su klinci jako brzo napredovali i toliko su se zaljubili u to. Životni mi je cilj napraviti još ozbiljniji klub i potaknuti druge judo klubove da osnuju podružnice za osobe s invaliditetom, judo savez i slično, barem da imamo druge klubove s kojima možemo surađivati. – dodala je Marina.

Marini u radu pomažu i djeca iz Judo kluba Pinky. Ove godine ih čekaju još dva turnira, obilježavanje svjetskog dana Juda u listopatu te Božićni turnir u prosincu. Najveća akcija koju pripremaju je druga humanitarna akcija koja će se održati u lipnju 2017 godine.

Judo Fuji Facebook (2)

– Hvala svima na podršci, lijepim riječima i tapšanjima po ramenima, do petog rođendana biti ćemo još veći, jači i uspješniji. Pratite nas i dalje jer za nas granice ne postoje. –