Home Vijesti Jezero Čiče i ove godine popularna destinacija za dnevna osvježenja

Jezero Čiče i ove godine popularna destinacija za dnevna osvježenja

Posjećenost je najveća vikendima kada se na parkingu traži mjesto više

PODIJELITE
Foto: Renato Glogovčan

Temperature iznad 35°C, vruće noći, sparina… sve to su samo neki od razloga zašto se ovih dana traži mjesto više u hladu i bilo kakvi načini rashlađivanja. I ove godine je tako popularna destinacija za dnevna osvježenja jezero Čiče na kojem je svakog popodneva velik broj posjetitelja. Posjećenost je još veća vikendima i to toliko da se na parkingu traži mjesto više.

Iako je navedena zabrana prilaska mjestu iskopa, kupače to ne smeta premda se neki dolaze i samo sunčati. Kako smo nedavno pisali, mjerenja su pokazala da je jezero Čiče na određenim mjestima čak 38 metara duboko te kao takvo nije sigurno za neiskusne (a možda i iskusne plivače).

Jezero je najdublje na nekadašnjem eksploatacijskom polju “Novo Čiče – Velkom” te se ne preporučuje prilazak toj lokaciji. Nažalost, u nekoliko smo navrata svjedočili tragičnim nesrećama upravo na toj lokaciji te se možemo samo nadati da ove godine nećemo pisati vijesti u crnoj kronici s istom tematikom.

Ako se odlučite na kupanje na jezeru Čiče, preporučujemo da ne idete sami, ali i da se dobro zaštitite od sunca, posebice ovog tjedna. S obzirom na visoke temperature važno je da pijete mnogo vode (ne sokova i alkohola), koristite kremu sa zaštitnim faktorom, klonite se sunca u najgorem periodu dana, nosite prozračnu odjeću i držite se hlada. Također, budite oprezni ako dolazite biciklima ili pješke do jezera da ne ulazite odmah u jezero. Temperaturna razlika bi mogla biti teška za organizam, a možda i fatalna za osobe slabijeg zdravstvenog stanja.

Pazite na sebe i svoje najdraže.