Home Izdvojeno Jesmo li postali alergični na dječja prava? Odgovor saznajte na predavanju Centra...

Jesmo li postali alergični na dječja prava? Odgovor saznajte na predavanju Centra za djecu, mlade i obitelj

Cilj predavanja je otvoriti raspravu o tome jesmo li predani ostvarenju pretpostavki za ostvarenje dječjih prava ili smo postali 'alergični' na dječja prava i zašto

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica poziva zainteresirane da se prijave na predavanje ’30 godina od donošenja Konvencije o pravima djeteta – jesmo li postali alergični na dječja prava?’

Predavanje će održati psihologinja Davorka Osmak Franjić iz Ureda pravobraniteljice za djecu RH i iz Sekcije za ljudska prava i psihologiju Hrvatskog psihološkog društva. Predavanje će se održati u četvrtak 5. prosinca u 13 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica na adresi Kurilovečka 48.

30 godina nakon donošenja i dalje postoji otpor

Cilj ovog predavanja je otvoriti raspravu o tome jesmo li kao odrasli i kao stručnjaci predani ostvarenju pretpostavki za ostvarenje dječjih prava ili smo postali ‘alergični’ na dječja prava i zašto. 1989. godine usvojena je Konvencija o pravima djeteta s kojom je djeci zajamčen status članova društvene zajednice kojima su priznata prava koja proizlaze iz njihovih različitih razvojnih potreba.

“Trideset godina od donošenja Konvencije još uvijek se suočavamo s otporom, negativnim reakcijama i nerazumijevanjem dječjih prava od strane odraslih, a nerijetko i onih koji rade s djecom.”, navode na stranicama Centra za djecu, mlade i obitelj.

Ako ste zainteresirani za ovo predavanje, potrebno je prijaviti se na e-mail info©centar-dmo-vg.hr, putem FB stranice Centra, na telefon 01/6231-734 ili na mobitel 091/6231-734.