Home Sport Jelena Buchberger seniorska prvakinja Hrvatske u badmintonu

Jelena Buchberger seniorska prvakinja Hrvatske u badmintonu

Ovo joj je bio treći nastup na međunarodnom turniru ove sezone, nakon što je osvojila prvi koji se održavao u Poljskoj, te ostvarila plasman među 32 najbolje u Češkoj na drugom turniru

PODIJELITE
Foto izvor: zsugvg/web

Jelena Buchberger (16) obranila je naslov najbolje igračice Hrvatske među seniorkama i samo tjedan dana kasnije zasjela na prvo mjesto europske ljestvice najboljih badmintonašica Europe do 17 godina. U razmaku od samo tjedan dana naša je igračica spojila dva odlična nastupa u Čakovcu i Opatiji.

Na prvenstvu Hrvatske u Čakovcu Jelena je na putu do zlata još jednom slavila protiv šesterostruke prvakinje Hrvatske Matee Čiče, no ovoga puta s 2-0 u gemovima. Lani ju je iznenadila u finalu, no ove godine ju je izdominirala u polufinalu. U finalu nije imala nikakvih problema, te je za svega 24 minute rezultatom 21-8, 21-11 uzela svoje drugo veliko zlato u okvirima Hrvatske.

Proteklog vikenda u Opatiji Jelena je ostvarila još jedan veliki rezultat na međunarodnoj sceni osvojivši srebro u konkurenciji 58 igračica iz Europe. Tim rezultatom zasjela na vodeće mjesto ovosezonske ljestvice najboljih igračica Europe do 17 godina.

Ovo je bio njen treći nastup na međunarodnom turniru ove sezone nakon što je osvojila prvi koji se održavao u Poljskoj, ostvarivši plasman među 32 najbolje u Češkoj na drugom turniru.

Upravo će Poljska biti iduća destinacija ovog tjedna, na kojem lovi novi veliki rezultat i povećanje vodstva na rang ljestvici.