Home Izdvojeno Jelena Buchberger po četvrti puta za redom seniorska prvakinja Hrvatske

Jelena Buchberger po četvrti puta za redom seniorska prvakinja Hrvatske

Badminton klub Velika Gorica osvojio je još dvije brončane medalje na prvenstvu

PODIJELITE

Jelena Buchberger, inače najbolja sportašica Velike Gorice za 2023. godinu i članica Badminton kluba Velika Gorica, četvrti je put za redom osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. U Donjoj Stubici je još jednom potvrdila svoju dominaciju u hrvatskom badmintonu, trijumfirajući u finalu nad Lunom Šaban rezultatom 2-1 u gemovima. Iako je imala manjih poteškoća u prvoj dionici, Jelena je impresivno odigrala sljedeće dvije i osvojila meč s rezultatom 17-21, 21-13, 21-15.

Unatoč izostanku malo više sreće, Jelena je gotovo postala i trostruka prvakinja Hrvatske u parovima. U mješovitim parovima, poražena je u polufinalu od kasnijih prvaka rezultatom 21-14, 14-21, 19-21, zajedno s partnerom Filipom Jagarom, gotovo stvarajući senzaciju protiv Filipa Špoljarca i Katarine Galenić.

U ženskim parovima je igrala sa svojom sestrom Lucijom, ali su također poražene u polufinalu od kasnijih prvaka, opet u tri seta, gdje je završilo 21-17.

Dodatno, Badminton klub Velika Gorica osvojio je još dvije brončane medalje na prvenstvu. Filip Jagar osvojio je broncu u singlu, te je zajedno s još jednim igračem iz Velike Gorice, Filipom Antunovićem, osvojio broncu i u parovima. Značajno je napomenuti da su Lucija i Filip Antunović po prvi put u svojim karijerama osvojili medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske.