Home Sport Jelena Bucberger osvojila međunarodni turnir u Poljskoj

Jelena Bucberger osvojila međunarodni turnir u Poljskoj

Ovo je prvi put u pet godina da Hrvatska ima pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji na međunarodnom turniru ove razine

PODIJELITE
Foto: ZSU

Badmintašica Jelena Buchberger sudjelovala je na međunarodnom turniru u Poljskoj koji se boduje za rang ljestvicu Europskog kupa. Jelena je u poljskom Bierunu još jednom pokazala kvalitetu i talent koji posjeduje, upisavši šest uzastopnih pobjeda! Osvojenim turnirom Jelena je zasjela na prvo mjesto rang ljestvice Europskog U-17 kruga za ovu sezonu, dok se na jednogodišnjoj ljestvici popela s 34. na 19. mjesto i to s četiri odigrana turnira.

“Ona je kao 14. nositeljica turnira na putu do zlata u dva gema eliminirala prvu i treću nositeljicu. U osmini finala je slavila protiv 3. nositeljice i najbolje igračice Češke do 17 godina, da bi u polufinalu u potpunosti izdominirala i slavila protiv prve nositeljice, Poljakinje Maje Janko. U finalu se susrela s osmom nositeljicom Kingom Stokfisz koju je nakon 50 minuta igre savladala rezultatom 21-18, 15-21, 21-16.” objašnjavaju tijek igre iz Zajednice športskih udruga.

Ovo je prvi put u pet godina da Hrvatska ima pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji na međunarodnom turniru ove razine. Jelenu za dva tjedna čeka međunarodni turnir u Češkoj, također do 17 godina starosti.