Home Sport Jasna Mikulić osvojila KontinenTrail ligu, Maraton klub Velika Gorica ekipno treći

Jasna Mikulić osvojila KontinenTrail ligu, Maraton klub Velika Gorica ekipno treći

PODIJELITE

Maraton klub Velika Gorica uspješno je okončano nastup u KontinenTrail ligi, osvojiši treće mjesto u ekipnoj konkurenciji. Najvrijedniji pojedinačni rezultat ostvarila je Jasna Mikulić, pobijedivši u ženskoj konkurenciji na dugim stazama. Još nekoliko trkača osvojilo je medalje u dobnim kategorijama.

Finale KontinenTrail lige održano je u subotu 21. listopada u Lici, točnije u Novoj Kršlji kod Rakovice, kod Baraćevih špilja i Centra podzemne baštine Speleon. Utrka pod nazivom Barać forest trail, u organizaciji AK Plitvice, ugostila je oko 230 trail trkača, među njima i devetero naših.

Nakon trčanja na dvije staze, kraćoj od 15 km (Šišmiš trail) i dužoj od 22,5 km (Bunika trail), naši si trkači osvojili dovoljno bodova za ekipno treće mjesto na utrci, među deset ekipa. U konačnom poretku nakon sedam utrka, MKVG je također osvojio treće mjesto, od ukupno trinaest registriranih timova. Naslov prvaka lige obranila je ekipa ZBNB/Zagorci i to je to, a drugo mjesto osvojila je ekipa SD Lastavica, sa samo tri boda prednosti ispred naše ekipe.

Na kratkoj stazi u subotu je trčalo petero naših. Najbrža je bila Vedrana Janjić (1h31min13sec), ukupno 26. od 90 finišera i odlična četvrta u ženskoj kategoriji. Dvanaesta među ženama bila je Renata Horvatek (1h47min33sec), a Kristina Terzić (1h50min31sec) završila je utrku na 15. mjestu od 36 natjecateljica. Danijel Trgovac (1h37min32sec) je do cilja stigao ukupno četrdeseti i 34. u muškoj konkurenciji. Nedjeljko Babić (1h45min45sec) bio je četrdeseti u poretku muškaraca.

Na dugoj stazi fenomenalno su istrčali Matej Janjić (2h03min56sec) i Hrvoje Mikulić (2h09min12sec), osvojivši sedmo i deveto mjesto među 46 finišera. Odličan je bio i Marijan Malčević (2h18min18sec), osvojivši 15. ukupno i 13. mjesto u muškoj konkurenciji. Jasna Mikulić je unaprijed osigurala naslov pobjednice lige na dugoj stazi, a na utrku je došla s nezaliječenom ozljedom koljena, pa je bez forsiranja do cilja dotrčala za 2h38min35sec, osvojivši osmo mjesto u ženskoj konkurenciji.

To je bilo dovoljno Jasni da osvoji dovoljno bodova za trijumfalni završetak lige, kao pobjednica na dugim stazama. Podsjetimo, ovogodišnja KontinenTrail liga sastoji se od sedam utrka – Krabat trail, Z brega na breg, Samobor trail, Ozalj Vrhovac trail, Ogulin trail, Bilogora trail i Barać forest trail. Jasna je istrčala duge staze na svih sedam utrka, dužina staza bila je između 22 km i 36 km, ukupno oko 197 kilometara.

U muškoj konkurenciji na dugim stazama imali smo troje trkača s više nastupa. Hrvoje Mikulić je s pet nastupa završio ligu na sedmom mjestu i kao treći u kategoriji M40. Marijan Malčević je s četiri utrke završio na 16. mjestu ukupno i deveti u M40. Danijel Trgovac, također s četiri nastupa, je odmah iza, na 17. mjestu ukupno i deseti u M40. No, treba istaknuti da je Danijel posljednje kolo trčao na kratkoj stazi, pa je propustio nove bodove na dugoj, a s tim bodovima bio bi sigurno u top 10 u ukupnom poretku.

Isto tako je Matej Janjić na posljednjoj utrci prebačen s kratke staze na dugu stazu, a već ranije je s pet nastupa na kratkim stazama osigurao osmo mjesto ukupno i peto mjesto u kategoriji M30. Mogao je eventualno dobiti jednu poziciju više u M30, ali ‘žrtvovao’ je osobni rezultat za dobrobit ekipe. Na korak do postolja na kraju lige bio je i Nedjeljko Babić, koji je sa svih sedam nastupa osvojio četvrto mjesto u kategoriji M50.

Nije daleko od postolja ni Kristina Terzić, koja je s pet nastupa ligu završila kao šesta žena u kategoriji Ž40. U toj kategoriji pobjednica je naša Vedrana Janjić, koja je nastupila na šest utrka ovogodišnje lige i suvereno pobijedila u kategoriji. U ukupnom poretku žena na kratkim stazama završila je na četvrtom mjestu. Još jedna osvajačica odličja je Renata Horvatek, koja je s pet istrčanih utrka osvojila drugo mjesto u kategoriji Ž50.