Home Kultura Izložba Velikogoričana Slobodana Krilčića izložena u Knjižnici Galženica

Izložba Velikogoričana Slobodana Krilčića izložena u Knjižnici Galženica

Pejzaži su njegova najčešća tema, a posebno voli prikazivati krajolike iz okolice Velike Gorice,

PODIJELITE

Slikarska izložba Slobodana Krilčića, koja je rezultat njegovog sudjelovanja u Pozivu za izlaganje likovnih radova u Knjižnici Galženici objavljenom u lipnju 2023., predstavlja njegove umjetničke kreacije koje sada možete vidjeti u izlogu Područne knjižnice Galženica.

Rođen u Velikoj Gorici 1958., Krilčić je svoj profesionalni život proveo kao ekonomist prije umirovljenja 2019. godine, kada se posvetio svojim hobijima: slikanju, čitanju, slušanju glazbe i vrtlarstvu. Iako nema formalno obrazovanje u slikarstvu, on se samostalno educirao promatrajući radove starih majstora te se oslanjajući na inspiraciju impresionista, kao što su Constable, Turner, Monet, ali i na domaće umjetnike poput Kovačevića, Medovića, Raškaj i drugih, kao i suvremenih majstora akvarela poput Toshiyukija, Harusakija, Ibryaeva i drugih.

Pejzaži su njegova najčešća tema, a posebno voli prikazivati krajolike iz okolice Velike Gorice, Istre te, u posljednje vrijeme, Istočne Engleske. Kroz svoje slike nastoji prenijeti atmosferu, igru svjetla i boja te svoju osobnu radost i očaranost ljepotom koju promatra. Ponekad stvara i imaginarni pejzaž kako bi izrazio svoja unutarnja raspoloženja i misli.

Krilčić koristi različite tehnike u svojim radovima, uključujući akvarel, suhe pastele, drvene bojice te vinorel – tehniku slikanja crvenim vinom na akvarelnom papiru. Osim toga, ilustrirao je zbirke poezije svoje supruge Ane Fostač-Krilčić, poput “Pukotine” i “Gackalo-trackalo”. Njegove ranije radove možete pronaći na njegovoj internetskoj stranici.

U poruci autor ističe svoju zahvalnost svima koji posjete izložbu, ističući da je svaki pogled na njegove radove za njega značajan te da dodaje novu dimenziju njegovom trudu i vremenu koje je uložio. Izložba će biti otvorena za razgledavanje od 13. do 26. svibnja 2024., a za sve dodatne informacije autor je dostupan putem telefona ili e-pošte.